| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Frycek Hyunday Atos+LPG Zabrze | 2003-06-30 07:52:37 otoz sprawa ma sie tak: POLONEZ CARO 1.5 GLE +LPG
wsiadam rano do samochodu wyciagam ssanie(odpalam na paliwku) zapala jade jakies kilka set metrow czasem mniej i gasnie traci obroty i gasnie,pozniej jest problem z odpaleniem,trzeba troche pokrecic, nie jest to caly czas zdaza sie to czasami,jednak jest to upierdliwe.Np.dzisiaj wsiadam zapalam,pochodzil moze z 10 sekund i zgasl i juz nie mogelm goodpalic,co prawda lapal jednak niechcial sie rozkrecic moze mi powiecie co i gdzie sprawdzic?? , dodam ze sprawa ma sie na wyciagnietym ssaniu(a na tym chyba nie powinien gasnac) acha jak sie go pozniej odpala to trzebba pokrecic i jak zalapie to tak powolutku wchodzi na obroty az wkoncu jakos tak zawyje i chodzi normalnie prosze o pomoc |
Frycek Hyunday Atos+LPG Zabrze | 2003-06-30 11:13:40 Ciekawe wyjscie,ale mi sie to dziejze ze jak juz chodzi na paliwku to nagle mu cos odbije i gasnie mimo iz jest na ssaniu |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-06-30 13:14:35 A to ciekawy sposob zostawic na benzynie a zapalac razem z gazem. Zalewasz silnik i to nic nie zmienia jesli chodzi o zapalanie jak gaznik ma sprawne przepustnice tzn szczelne w miare paliwo tak szybko nie odparowuje z kolektora w powietrze. Jak nie ma szczelnych to trzeba zakrecic az paliwo najdzie. Osobiscie w poim GLE jak zostawiam na benzynie to rano obojetne jaka pogoda zapala na smyrniecie.
Frycek moze zrob test zostaw auto na noc na gazie i rano zapalaj na gazie. Tylko nie uzywaj ssania a trzymaj gaz lekko i nie puszczaj bo od razu ci zdechnie (chyba ze bedzie dosyc cieplo na dworze) to powinien normalnie pracowac. Jak bedzie chodzic i normalnie zapalac na gazie to znaczy ze problem lezy gdzies w przytkanej dyszy tzn generalnie w gazniku trzeba szukac winowajcy. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-06-30 16:09:05
ja używam jak odpalam zimny silnik i zawszed działało teraz ma automatyczne i tez go właczam i jeszce nigdy nie miałemprollemu z odpaleniem silnika czy to w 1.5 czy teraz w 1.8 a dzieki elektrycznej pompce paliwa zawsze mam zalany gaźnik paliwem a moja diagnoza albo masz zasyfiony gaźnik (lub źle wyregulowany) albo świece (lub reszta ukł zapł) jest padnieta ale raczej mi to wyglada na zalewanie sie silnika |
gruen Polonez 1.6 GLE '94 ... Białystok | 2003-06-30 17:00:04 jesli zdarza sie to przy deszczowej porze, moga byc kable WN?(chyba u mnie do wymiany...)
jak auto stoi 2 dni, albo cala noc pada, takie same bajeczki mi sie zdarzaja (na gazie), po rozgrzaniu silnika ze 2 razy zgasnie, jak cholera ciezko odpalic, i to tylko na benzynie (poprycha na gazie, strzeli i pojechal dalej. takze prosze o rade 3mka |
Frycek Hyunday Atos+LPG Zabrze | 2003-07-01 09:45:07 czy nikt nie ma wiecej pomyslow??
|
![]() gon drzewica | 2003-07-01 21:28:00 przyczna moze byc w pompie paliwa a raczej w jej popychaczu bo on mogl juz sie przytrzec z deka i za slabo pcha ja mialem ten problem po remoncie silnika w swojej bryce wywalilem z pod pompy jedna gruba uszczelke i palil jak marzenie.
drugi to raczej mniej prawdopodobne ale mozliwe jest zabrudzone sitko smoka w baku.mysle ze warto sprawdzic FSO z wami wszystkimi |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-07-01 21:45:08
Zapraszam |
polonezcaro . | 2003-07-01 21:58:50 OK, to bardzo rano w lutym lub styczniu przyjade do Ciebie.... przy okazji zrobimy mikro spot |
Frycek Hyunday Atos+LPG Zabrze | 2003-07-01 22:46:30 Gon- mowisz uszczelka??no ja wlasnie tez tam mam po kapitalce |
gruen Polonez 1.6 GLE '94 ... Białystok | 2003-07-02 15:12:46
u mnie to samo, jednak akumulator przez noc śpi ze mna pod poducha co zrobic, by za kazdym razem nie zapraszac akumulatora do sypialni? |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-07-02 15:50:12 Ja nie zapraszam akumulatorow na noc tylko... a zapala ;] |