Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-10-23 00:47:21 Witam !
Duzo ostatnio - niestety - pojawia sie postow informujacych o zamiarze sprzedazy Łady. Wiele osob zamienilo juz lub ma zamiar zamienic jeden z najlepszych wytworow radzieckiej mysli technicznej na model innej marki. A ja chcialbym zapytac kto z nas tu obecnych moze z przekonaniem stwierdzic, ze w najblizszym czasie (powiedzmy kilka najblizszych lat) z wlasnej nieprzymuszonej woli NIE CHCE takiej zamiany nawet jesli bedzie mial mozliwosc ? Pomijam tu kwestie typu rozne problemy natury finansowej czy jakiejkolwiek innej uniemozliwiajace posiadanie auta. Napiszcie - bardzo mnie to ciekawi ![]() P.S. Ja ze swojej strony juz udzielam odpowiedzi twierdzacej i czekam na kolejne glosy ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-10-23 01:06:52 Witam
ja jeżdzę Ładami od 1991 roku i nie zamierzam zmieniać, mało tego wsród goooopich znajomych co wiecznie proponują mi zmianę auta, wygrażam się że jak dojdę do kasy to zamienie klamki w Ładnej na złote ![]() gdybym miał więcej kasy, może kupiłbym DRUGIE auto, chyba tytlko po to by nie dożynać Łady na codzień. Czasem ogarnia mnie uczucie tak wielkiego wspólczucia, że nie powstydziłaby się Matka Teresa z Kaluty, kiedy ktoś z klubowiczów, roni krokodyle łzy bo "musi" sprzedać Łade w super stanie bo kupił jakieś zachodnie auto, i nie mówię tu o tych co chcą zamienić obecną Ładę na jakiegoś starego klasyka, bo sam bym tak zrobił co zresztą wyłozyłem wczesniej, gdyby było mnie na to obecnie stać.. Dobrze Misiek że zacząłęś temat |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-10-23 08:26:37 Ja bede jezdził ładna i jezdził i jezdził i jezdził i jezdził i jezdził.................................................................................. ![]() choc marzy mi sie jeszczo jeden klasyk 70-80 - oczywiście ładny ![]() |
![]() sebolgdynia SYMPATYCZNY GOŚĆ Kia Cee`d / Suzuki S ... Rumia | 2004-10-23 08:34:22 Ja już kiedyś pisałem o moim stosunku do marki LADA ale się powtórzę naprawdę jest to dobre auto a szkoda kasy aby kupować jakiegoś trupa za 10-20tys a niestety na nowe mnie nie stać. Jeździmy naprawdę Ladnymi autami które nie wymagają wielkich napraw usterki są ale jak w każdym aucie, a co ważne są to tanie usterki części są tańsze niż do aut zachodnich czy japońskich 3 nieraz 4 krotnie. Auto jest wygodne, mam na gaz tak więc i tanie w eksploatacji i wiele jeszcze można by było na tem temat pisać. |
![]() humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-10-23 09:19:09 Ja tez nie mam zamiaru zmieniac autka.. Samarka jezdzi mi sie znakomicie, bezproblemowo.
Nie mowie ze daze marke jakas bezgraniczna miloscia, ale po prostu autko mi pasuje (wczesniej jezdzilem 7-emka) - i tyle... Czasami szepne jej slowko - zeby zapalila bez problemu - i zapala ![]() ![]() |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-23 10:16:57 Jak dobrze pójdzie to pojeżdże jeszcze pare lat tą. Jak się rozleci to znajdę drugą taką samą. Za jakiś czas napewno kupie drugą furkę, np nissana 200sx 1.8turbo. A łada zostanie bo 500zł rocznie na oc i przegląd to napewno znajde. Mój wujek zrobił podobie, kupił citroena c5 i nim jeździ a łada stoi obok w podwójnym garażu. Przydaje się bo ma hak i troche mniej szkoda ją ubrudzić jak coś potrzeba przewieść.
|
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-10-23 11:25:39 Ja z lada jestem od urodzenia, i nawet nie mysle o jej sprzedazy.
Co innego gdyby mi ktos zaoferowal Lancie Stratos, albo Lamborgini Miure - nawet bym sie nei zastanawial, tylko odrazu oddal. Ale!!! Zaraz kupil bym lade ![]() |
![]() Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2004-10-23 11:59:27 Ja również nie planuję przez najbliższe kilka lat zmieniać auta, jeżdzę swoją samarką od roku i raczej nigdy mnie nie zawiodła ( poza elektryką z którą miewam problemy), części są tanie, większość napraw można wykonać samemu a nowe samochody - od cho..ry elektroniki i z nawet najmniejszą usterką trza jechać do zazwyczaj drogiego serwisu, ponadto te autka są naprawdę wygodne.
Pojeżdzę moją samarką jeszcze przynajmniej 4-5 lat, jak skończę studia i dorwę dobrą pracę ( miejmy nadzieję ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-10-23 12:16:28 A ja powiem tylko tyle...... choć moja buda sypię sie na potęge to w środę oddaje ja w rece blacharza i tym samym wydam trochkę złotówek.
Czasami zastanawiam sie nad moim zdrowiem psychicznym. |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-10-23 12:23:19 a ja juz nie wiem czym jezdzic:|
jakby mnie było stac na jakas 2115 to było by oki a tak hmm no nie wiem kocham swoja ładziurke no ale jednak fur nie nowy i osiagi nie te ale bede ja miał nawet jak bede miał inny ![]() ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-10-23 13:41:08 hmm - osiagi nie to?
czego brak w osiagach ladzie? |
![]() vengador LADA2107 Warszawa | 2004-10-23 13:51:19 Ja lubie jeździć Ładną i nie zmienił bym jej dopuki nie miał bym kasy na jakąś inną tylno napędówke. Nawet można się nią ścigać z mocniejszymi furami jak jest mokro ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-23 14:12:25 a ja tam takich gornolotnych deklaracji nie bede sklada.
sam jestem najlepszym przykladem, ile sa warte. jeszczae rok temu wysmialbym tego, ktory mowilby, ze sprzedam 2107. a teraz co? i pewnie z nastepczynia bedzie podobnie. Pare lat, znudzi sie i co.... poszka sie cos nastepnego. a w miedyczasie pare zachodnich wozkow sie wytlucze na codzien. |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-10-23 14:18:07 adas ja tam zadnych górnolotnych deklaracji nie składam i nadal chce cos fajnego dopasc(napewno nie francuza o cenie servisu juz sie chyba przekonałes ![]() ![]() |