| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gangster FSO 125 Polanica | 2004-04-04 23:15:27 Jestem w posiadaniu praktycznie wszystkich elementów potrzebnych do montarzu silnika Rovera z Poloneza do Fiata 125p. Mam jednak problem ze stabilizatorem. Miska olejowa w tym silniku jest za długa i stabilizator się nie zmieści. Z drugiej stronu stabilizator z poloneza jest za szeroki ze względu na zwiększony rozstaw kół. Jeżeli ktoś zna prosty pomysł na rozwiązanie tego problemu to będę wdzięczny. Zaznaczam jednak że przeróbka miski olejowej nie wchodzi w rachubę.null |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-04-04 23:23:58 jedyne co mi przychodzi do głowy to skrócić stabilizator polonezowski albo zrobic nowy, ale to juz zabawa na 102 |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-04-04 23:37:05 a jakbyś włożył przednie zawieszenia całe szerokie od poloneza?? przód zawiasy nie są drogie a i samochód i bezpieczniej i lepiej sie prowadzi no i lepiej wygląda zreszta do takiego silnka o takiej mocy to tylko szerokie moim zdaniem. Kolega jak miał 16 GSI od poldka w kanciaku to na wąskim nie dało sie w pełni wykorzystać tej mocy a na szerokim to juz całkiem co innego no i miodzio wygląda |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-04-05 08:43:22 Jedyna dostępną przez siec osobą, która włożyła silnik z Rovera do Fiata 125p jest AndrewS. Możesz się z nim skontaktować wysyłając priwa i spytać jak sobie z tym poradził. Ze zdjęć wygląda że silnik wchodzi na wcisk
|
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2004-11-09 00:19:41 Na wypadek gdyby ktos potrzebowal jakies czesci z takiego silnika to w Lodzi jest rozbity do kupienia na czesci, silnik jest itd - tylko ze po ostrym dzownie i jeszcze nie sprawdzone czy dziala |