Drzwi - tapicerka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Czy boczki od drzwi od plusa bedą pasowały do Caro93?A może ktoś z was ma do sprzedania cosik takiego za przystepną cenę .

Widzialem kiedys boczki plusa przy nie zmienionej (na plusowska) desce. Ze wzgledu na inne troszke wyprofilowanie jak zamkniesz drzwi beda na scisk w okolicy lusterek. Po za tym ponc wszystko pasuje
Pozdr, Dominik

pamietaj ze w plusie sa inne klamki od srodka

pasuje wsystko bez problemu.Widziałem tak zrobionego poloneza.Nawet fajnie wyglądało

Ja miałem coś takiego. Pasuje idealnie - do drzwi, bo do deski stylistycznie nie za bardzo
Oczywiście klamki i podłokietniki musisz mieć od kompletu.
Ja u siebie podniosłem deskę rozdzielczą o jakieś 4 cm, pomalowałem parapety na czarno - troche lepiej współgra. W poldku miałem też dół deski od plusa - ale nie polecam - człowiek sie narobi a i tak zostaną szpary (i dziwny schowek )

Mam pytanie. Czy ktos z forumowiczow ma jakis sposob na zakladanie boczkow plusowych w tylnich drzwiach? Zdjac owszem łatwo ale pozniej je spowrotem zalozyc truno. Chodzi mi o to ze trzeba podsunac pod uszczelke (okienka trojkatnego) kawalek parapetu. Wczoraj z tym walczylem. Poradzilem sobie ale zlamalem kawalek tego plastiku co sie chowa wlasnie pod ta uszczelka. Nie ma jakiegos normalniego sposobu wkadania spowrotem boczka. W caro niema takich dziwnych rozwiazan niz w plusie

przod zakladalem , ale tylu nie bede musial sie z tym zmierzyc kiedys, ale z tego co slyszalem to nie taka prosta sprawa i treba sie z tym troche pobawic

Cytat:
2004-10-26 12:40:36, elltry pisze:
Chodzi mi o to ze trzeba podsunac pod uszczelke (okienka trojkatnego) kawalek parapetu. Wczoraj z tym walczylem. Poradzilem sobie ale zlamalem kawalek tego plastiku co sie chowa wlasnie pod ta uszczelka. Nie ma jakiegos normalniego sposobu wkadania spowrotem boczka. W caro niema takich dziwnych rozwiazan niz w plusie

Wyjmuję okienko trójkątne - wkręt w ramce drzwi pod uszczelką.
Po włozeniu parapetu - trzeba włożyć okienko i ułozyćusczelkę. To wada tych parapetów...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-10-26 12:40:36, elltry pisze:
Mam pytanie. Czy ktos z forumowiczow ma jakis sposob na zakladanie boczkow plusowych w tylnich drzwiach? Zdjac owszem łatwo ale pozniej je spowrotem zalozyc truno. Chodzi mi o to ze trzeba podsunac pod uszczelke (okienka trojkatnego) kawalek parapetu. Wczoraj z tym walczylem. Poradzilem sobie ale zlamalem kawalek tego plastiku co sie chowa wlasnie pod ta uszczelka. Nie ma jakiegos normalniego sposobu wkadania spowrotem boczka. W caro niema takich dziwnych rozwiazan niz w plusie

Silowalem sie z tym 40 min (jedne drzwi) i naprawde ktos kto to wymyslil chyba nigdy nie rozbieral drzwi w tym modelu. W koncu udalo mi sie to zalozyc, bez wyciagania okienka i bez lamania roznych elementow ale wiecej nie chce slyszec o ruszaniu tego ustrojstwa.
Moj patent polegal na silnym pchaniu boczka na okno trojkatne i rownie silnym podciaganiu uszczelki okna szerokim srubokretem. Trzeba uwazac, zeby srubokret nie wyskoczyl spod uszczelki i nie rozwalil okna. Pozdrawiam!

Prosciej i bezpieczniej jest wyjać okienko. - tylko jedna śrubka...

-----------------

I po odkreceniu tej jednej srubki jak nalezy wyjmowac okienko? Czy ciagnac w kierunku przodu samochodu, czy moze na boki?

Pytanie na myślenie - a w którą strone da sie je wyjać? Podpowiedź - opuszczmy szybe.

-----------------

Cytat:
2004-10-27 09:20:06, OLO pisze:
Pytanie na myślenie - a w którą strone da sie je wyjać? Podpowiedź - opuszczmy szybe.

Wszystko jasne. Niestety, demontowalem boczki jakis czas temu i nie pamietam juz dokladnie jak tam lezy to okienko. A zeby na to zwracac szczegolna uwage w trakcie codziennej eksploatacji...

Co wy tak sie męczycie z tymi boczkami od plusa w tylnych dzwiach ,ja juz kilka razy ściągałem je min. konserwacja dzwi we wnątrz pózniej jeszcze cos tam i jesscze i za kazdym razem załozenie mi zajmowało ok 5 min razem z przykręceniem podłokietników. Wystarczy srubokrętem lekko podwazyć uszczelkę pchnąć boczek do szyby ,uszczelka sie podda a pózniej wkrętakiem podwazac uszczelkę zeby naszła na boczek i gotowe.

A czy twój parapet ma w tym miejscu taki "długi ząb" króry zahacza o konstrukcje dzrwi - taki jak przy szybie opuszczanej?
Wlożyć sie da bez zdejmowania okienka, ale po co sie męczyć.

-----------------

Niestety ma , ale po co mam wyjmowac okienko jak ja to wkładam szybko i sprawnie bez wyjmowania .

A tak poza tym to kazdy ma swoje sprawdzone sposoby widze.

Mi to moze szybko juz idzie bo w jednych tylnych dzwiach miałem awarie siłownika centralnego kilka razy i juz sciągałem ten boczek tyle razy ze juz nie chciał bym go sciągać wiecej ,poprostu mam dość moich tylnych lewych drzwi.

A po co ten plastik komu?? Tak często ściągam boczki, że już to dziadostwo ułamałem i nie ma problemu Nic nie odstaje, nic nie trzeszczy, tylko brak problemu przy zakładaniu,.

A zdecydowałem się na ten krok, kiedy wciskałem to ustrojstwo w drzwi, i... obsunął się mi śrubokręt... i... poszedł po folii na szybie lufcika

Chaciałem siobie zamontowac głośniki w caro plusie,ale żeby to zrobić trzeba ściągnąć całe drzwi! Odkręciłem wszystkie śruby i zaczepy też puściły ale coś u góry trzyma.Bałem się ze coś urwę i....skręciłem spowrotem i nie ma głośników.
Moje pytanie brzmi: JAK TO ZROBIC???

odkręcić śruby, odpiąć spinki, podnieść/podważyć do góry i wyciągnąć.

w plusie tapicerke zdejmujesz razem z parapetem odkręcasz śruby odpinasz korbke delikatnie odpinasz spinki i podsuwasz do góry