| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2002-09-10 14:26:47 Witam.Czy boczki od drzwi od plusa bedą pasowały do Caro93?A może ktoś z was ma do sprzedania cosik takiego za przystepną cenę . |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-09-10 14:36:42 pamietaj ze w plusie sa inne klamki od srodka |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-09-10 14:48:16 pasuje wsystko bez problemu.Widziałem tak zrobionego poloneza.Nawet fajnie wyglądało |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-09-10 15:51:45 Ja miałem coś takiego. Pasuje idealnie - do drzwi, bo do deski stylistycznie nie za bardzo Oczywiście klamki i podłokietniki musisz mieć od kompletu. Ja u siebie podniosłem deskę rozdzielczą o jakieś 4 cm, pomalowałem parapety na czarno - troche lepiej współgra. W poldku miałem też dół deski od plusa - ale nie polecam - człowiek sie narobi a i tak zostaną szpary (i dziwny schowek |
elltry Polonez Caro / Nissa ... Skarżysko-Kamienna / Warszawa | 2004-10-26 12:40:36 Mam pytanie. Czy ktos z forumowiczow ma jakis sposob na zakladanie boczkow plusowych w tylnich drzwiach? Zdjac owszem łatwo ale pozniej je spowrotem zalozyc truno. Chodzi mi o to ze trzeba podsunac pod uszczelke (okienka trojkatnego) kawalek parapetu. Wczoraj z tym walczylem. Poradzilem sobie ale zlamalem kawalek tego plastiku co sie chowa wlasnie pod ta uszczelka. Nie ma jakiegos normalniego sposobu wkadania spowrotem boczka. W caro niema takich dziwnych rozwiazan niz w plusie |
CARORACER Miłośnik FSO Polonez Caro + 1.6 GLI Tuchów | 2004-10-26 12:51:34 przod zakladalem , ale tylu nie bede musial sie z tym zmierzyc kiedys, ale z tego co slyszalem to nie taka prosta sprawa i treba sie z tym troche pobawic
|
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-26 14:36:06
Wyjmuję okienko trójkątne - wkręt w ramce drzwi pod uszczelką. Po włozeniu parapetu - trzeba włożyć okienko i ułozyćusczelkę. To wada tych parapetów... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-26 17:57:06
Silowalem sie z tym 40 min (jedne drzwi) i naprawde ktos kto to wymyslil chyba nigdy nie rozbieral drzwi w tym modelu. W koncu udalo mi sie to zalozyc, bez wyciagania okienka i bez lamania roznych elementow ale wiecej nie chce slyszec o ruszaniu tego ustrojstwa. Moj patent polegal na silnym pchaniu boczka na okno trojkatne i rownie silnym podciaganiu uszczelki okna szerokim srubokretem. Trzeba uwazac, zeby srubokret nie wyskoczyl spod uszczelki i nie rozwalil okna. Pozdrawiam! |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-26 18:47:05 Prosciej i bezpieczniej jest wyjać okienko. - tylko jedna śrubka... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-26 19:50:38 I po odkreceniu tej jednej srubki jak nalezy wyjmowac okienko? Czy ciagnac w kierunku przodu samochodu, czy moze na boki? |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-27 09:20:06 Pytanie na myślenie - a w którą strone da sie je wyjać? Podpowiedź - opuszczmy szybe. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-27 14:06:13
Wszystko jasne. Niestety, demontowalem boczki jakis czas temu i nie pamietam juz dokladnie jak tam lezy to okienko. A zeby na to zwracac szczegolna uwage w trakcie codziennej eksploatacji... |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 14:28:36 Co wy tak sie męczycie z tymi boczkami od plusa w tylnych dzwiach ,ja juz kilka razy ściągałem je min. konserwacja dzwi we wnątrz pózniej jeszcze cos tam i jesscze i za kazdym razem załozenie mi zajmowało ok 5 min razem z przykręceniem podłokietników. Wystarczy srubokrętem lekko podwazyć uszczelkę pchnąć boczek do szyby ,uszczelka sie podda a pózniej wkrętakiem podwazac uszczelkę zeby naszła na boczek i gotowe. |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-11-03 15:24:07 A czy twój parapet ma w tym miejscu taki "długi ząb" króry zahacza o konstrukcje dzrwi - taki jak przy szybie opuszczanej?
Wlożyć sie da bez zdejmowania okienka, ale po co sie męczyć. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 15:50:12 Niestety ma , ale po co mam wyjmowac okienko jak ja to wkładam szybko i sprawnie bez wyjmowania .
A tak poza tym to kazdy ma swoje sprawdzone sposoby widze. Mi to moze szybko juz idzie bo w jednych tylnych dzwiach miałem awarie siłownika centralnego kilka razy i juz sciągałem ten boczek tyle razy ze juz nie chciał bym go sciągać wiecej ,poprostu mam dość moich tylnych lewych drzwi. |
karas Miłośnik FSO Polonez Caro Rover Dębe Wielkie / ok Warszawy | 2004-11-03 16:08:37 A po co ten plastik komu?? A zdecydowałem się na ten krok, kiedy wciskałem to ustrojstwo w drzwi, i... obsunął się mi śrubokręt... i... poszedł po folii na szybie lufcika |
Analyzer Polonez Caro Warszawa | 2004-11-06 16:02:18 odkręcić śruby, odpiąć spinki, podnieść/podważyć do góry i wyciągnąć. |
piotrekdj Miłośnik FSO FSO POLONEZ ANALOG S ... Warszawa | 2004-11-06 18:23:25 w plusie tapicerke zdejmujesz razem z parapetem odkręcasz śruby odpinasz korbke delikatnie odpinasz spinki i podsuwasz do góry |