| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-11-07 18:23:38 Espero standardowo mialo immobiliser - kazde. Mozna dyskutowac nad jego jakoscia i przydatnoscia w przypadku posiadania instalacji gazowej |
anubis Warszawa | 2004-11-07 18:36:03 Dzięki za info. O immobilizer spytałem, bo niedługo przyjdzie mi ubezpieczyć autko, a wiadomo, że bez immobilizera w kwestii AC było by trudniej.
pozdrawiam |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-11-07 19:33:45
Jeszcze kwestia tego jaką kto ma instalkę... Ja na przykład u siebie nie mogę odpalić samochodu na gazie... tylko i wyłącznie na benzynie... to zależy od tego jaki ma się przełącznik... a są dwu i trzy stopniowe... |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-11-07 19:40:59 Z tego co wiem to kazda instalacja powinna miec mozliwosc awaryjnego odpalenia. Wczesniej ustawialem po prostu na pozycje gaz i tak odpalalem, teraz trzymam caly czas wcisniety guzik i odpalam na gazie. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-11-07 22:39:22 To bardzo niedobrze robisz....
Zobaczysz... prędzej czy później będziesz wtryskiwacze wymieniał... a jeden kosztuje kilka banieczek...a jest ich 4 sztuki... ja już 3 wymieniałem bo też kiedyś tylko na gazie jeździłem.... Silnik powinno odpalać się na benzynie... a potem przynajmnie z 5-10min na benzynie przejechać żeby na niej właśnie się rozgrzał i żeby wtryski trochę popracowały... żeby się niezastały na amen... dopiero jak silnik nabierze temperatury to przełączaj na gaz.... Nie używane wtryskiwacze zastaną się, bród się w nich uzbiera i je pozapycha... i narazisz się na koszta... Lepiej czasami pojeździć na benzynie po tych kilka minut niż oszczędzać nie jeżdżąc wogóle na benzynie i potem wykosztować się na nowe wtryski paliwa - a wtedy to już portfelik zaboli... |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-11-07 23:10:12
Moze niezbyt precyzyjnie sie wyrazilem - mialem na mysli, ze tak musze zrobic, zeby odpalic na gazie, bo twierdzisz, ze u Ciebie nie ma takiej mozliwosci. Odpalam zawsze na benzynie, a zanim samochod przelaczy sie na gaz silnik silnik jest juz cieplutki, wiec na benzynie codziennie rano pokonuje przynajmniej 2km, wiec raczej nie ma mowy o wymianie wtryskiwaczy. |