Naprawa pompy wspomagania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z klubowiczów już kiedyś naprawiał pompę wspomagania kierownicy w Omie A?
Czy to w ogóle ma sens?
W książce AUTO-OMEGA zalecają wymianę na nową bez naprawy.
Moja pompa działa, ale cieknie z uszczelniacza wału.
Ściągnięcie koła pasowego jest domowym sposobem raczej trudne, trzeba grzać palnikiem (bo pewnie wciskane na gorąco) i pewnie przydała by się ściągaczka-gdzieś widziałem taką na allego za 30 zł.
Na zimno nie ma co próbować, bo się koło zniekształci albo i pęknie
Ja znalazłem na grochowie machera od wszystkich pomp samochodowych co to zrobi za 150zł, co przy cenie dobrej używanej nie jest żadną rewelacją. ok.200zł
Cena uszczelniacza to raczej groszowa sprawa.
Kupiłbym używaną i nie zawracał Wam głowy, ale dziwnym trafem we wszystkich ogłoszeniach z częściami w Wawie do Omy A pompa sprzedaje się pierwsza i na pniu! Kurcze, aż tak te pompy wysiadają???
Na allegro też nie widzałem, zeby ktoś sprzedawał pompę wspomagania do Omy A.

Macie może jakiś inny sposób na rozebranie i naprawę takiej pompki?

Jeżdżę coraz bardziej wypakowany rodziną i na parkingach przed marketami brak wspomagania zaczyna być coraz bardziej denerwujący.
ps.pompę mam wymontowaną, jak ktoś chce sobie obejrzeć, podłubac palcem, puknąć młotkiem to możemy się gdzies w wawie spotkać

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2004-10-28 10:49:48 ]

Do Radomia masz niedaleko,więc wsiadaj w Ome przyjeżdżaj.U nas znajdziesz na bank.

u Piwońskiego na Kasztelańskiej??

mają sporo części i rozsądne ceny

Cytat:
2004-10-28 15:54:03, dARTi pisze:
u Piwońskiego na Kasztelańskiej?? mają sporo części i rozsądne ceny

O Kasztelańską w Radomiu Ci chodzi dARTI ?
Jeżeli tak to powiem że oni mają najdrożej u mnie w mieście.Fakt ze wybór gratów jest spory no ale

Mam nadzieję, że nie mówicie o auto-złomie gdzie trzeba samemu sobie wymontować część z pokiereszowanych trucheł innych ś.p.omeg.
Dzięki, ale sprawa z wyjazdem do Radomia nie jest rozwojowa niestety dla mnie.
Jeżeli już to chętnie złapałbym jakiś namiar w osi Warszawa-Łowicz-Łódź-Sieradz lub Warszawa-Sochaczew-Włocławek.

Hej, sprawdz www.autokasacja.pl lub w wyszukiwarce http://www.czesci.ambit.pl a najlepiej zadzwon i spytaj sie, bo z aktualizacja stron to roznie bywa