Dobór lakieru

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam brewki i chciałem je pomalowac własnym sumptem.W tym celu zadzwoniłem do ASO z zapytaniem o lakier do mojej Omegi zgodny z numerem znamionowym.Oczywiście w ASO nie mieli a nawet jeśli to gra nie warta świeczki bo mała puszeczka kosztuje około 60 plz.W jaki sposób dobrać normalny lakier w sprayu do tego typu malowania.Czy wystarczy na przysłowiowe oko czy też jest jakiś schemat doboru tego typu lakierów.Nie chce wydawać majątku na kilkukrotne psiknięcie.
Pozdrawiam

dobry magik w sklepie z farbami potrafi naprawdę wiele
u nas jest taki - jeden rzut okiem mu wystarcza

Każda mieszalnia lakierów ma próbniki
W/g nr koloru, marki i poprzez pozrównanie z próbnikiem dobiorą odpowiedni kolor.

nie kupuj gotowych sprajów, nie dość że kolor nie będzie nawet podobny to i jego połysk/zawartość metalicu/perły to żenada, nie wspominając o odpości na warunki atmosf.
każ dorobić np 100 ml bazy plus 100 ml claru i pomaluj to u lakiernika, nie kupuj lakierów firmy "profix" i innych krajowych wynalazków. niech pomaluje to lakiernik swoim "pistoletem"

uważam że 50-80 zł to max co wyniesie Cię taka robota w całości, a jeśli uważasz to za duży wydatek to trudno

P.S. tak się zagalopowałem bo nie uważam ćwierć i półśrodków jeśli chodzi o lakierowanie czekokolwiek w autku

A jak "starzy wyjadacze" malowali brewki ? U lakiernika czy sprayem?

u lakiernika !!!!!

spreyem to można coś napisać na murze

Cytat:
2004-12-01 14:25:40, Cleber pisze:
u lakiernika !!!!!

dlatego cleber i mega mają teraz takie ładne mesie

Cytat:
2004-12-01 14:25:40, Cleber pisze:
u lakiernika !!!!! spreyem to można coś napisać na murze

np: ŁUBU DUBU ŁUBU DUBU NIECH NAM ŻYJE PREZES NASZEGO KLUBU...

Cytat:
2004-12-01 14:47:15, MEGA_3 pisze:
np: ŁUBU DUBU ŁUBU DUBU NIECH NAM ŻYJE PREZES NASZEGO KLUBU...

na przykład...

Odnośnie lakierów w aerozolu to zarówno przedni zderzak jak i felgi(16') malowałem sam w domowych warunkach sprayem,zerknijcie na fotki mojej Omy.Nie ma tragedii.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-12-01 22:53:50 ]