MotoNews.pl
2 Coś stuka przy ruszaniu? (69899/45) - NT

Coś stuka przy ruszaniu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Ma pewien problem. Przy ruszaniu lub przy zmianie biegu na wyższy i dodaniu gazu słyszalny jest stuk gdzieś z komory silnuka lub zaiuwszenia. Myślałem że poduszka pod slinikiem zerwana, ale po zaciągnięciu ręcznego i próbie ruszenia nic sie nie dzieje. Nie wiem co to jest, może coś na wahaczach. Może ktoś miał coś podobnego.

Na 100% tuleje na wahaczu

Wiadomo ile to kosztuje?? I czy po wymianie trzeba ustawiać zbuerzność??

a może przeguby?????????

ja miałem ostatnio podobną sytuację i okazało się, że są to przeguby, ale te co wychodzą ze skrzyni biegów a nie te przy kołach

jedz gdzies na badanie luzow w zawieszeniu i bedzie wszystko wiadomo. Skrec na max kola i jedz w kolko jezeli bedzie stukalo lub mocno dudnilo to przegub jezeli nie to raczej gumy w wahaczu.
Po wymianie tuleji wahacza trzeba ustawiac zbieznosc

bo ty micab szalejesz jak jabym mial taki sielniczek tez bym szalal
przychylam sie do opini o tulejach w wachaczach, pozniej powinno sie jechac na kontrole zbierznosci ze wzgledu na fakt, iz teraz twoje zawieszenie chodzi, wiec moglo sie poprzestawiac.

Dodam jeszcze ze leciuchno sciaga na prawo, ale to jest naprawde leciuchno na autostradzie jak szybko jechalem to co jakis czas trzeba bylo korygowac tor jazdy. A wiecie moze ile te tuleje na wachaczach kosztuja??

Komplet tulejek (na oba wahacze) oryginalnych u MAGa kosztuje kolo 80zł (w serwisie duzo wiecej)