Zabardzo nie kumam więc pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zacznę od witam bo jestem tu nowy a teraz do rzeczy kupiłem daewoo nexia i tam jest załozona instalka zwykła bez kompa i silniczka krokowego a to jest auto na pełnym wtrysku ,gdy nadeszła zima auto nie chciało palic ,powiedziano mi ze przyczyną jest ta instalka ,zaczołem pomalutku dokupywac ,kupiłem narazie emulator wtrysków ,pytanie moje co jeszcze trza kupić i jakie i czy ten reduktor podcisnienowy może zostac czy muszę kupić elektroniczny ,pytam bo zanim gazownik do tego stwierdzenia doszedł to wymieniłem juz prawie pół auta i dlatego teraz w kupowaniu jestem ostrozny.

Podlacz na razie emulator i zobacz jak bedzie sie jezdzic.Jezeli nie bedzie przepalow gazu i innych problemow to mozna reszte zostawic.Popatrz jeszcze na mixer czy jest wlasciwy dla Twojego silnika(spytaj gazownikow).

witam.
ten kto montowal tam instalacje poszedl po najmniejszej linii oporu i wsadzil do tego auta co bylo najtansze na rynku instalacji.
niemniej jesli jezdzi na gazie to wtryskiwacze sa odciete i emulator jest tam zbyteczny. w zasadzie zeby nie ponosic kosztow mozna to w takim stanie zostawic. do pelni szczescia brakuje ci tylko elektroniki. jednak mozna regulacje przeprowadzac korzystajac z miernika voltomierza i podpiac sie pod przewod sondy lambda ktora daje napiecie podczas regulacji od 0 do 1 volta.
regulacje robi sie na wysokich i wolnych obrotach.
prawidlowa praca to naprzemiennie przechodzenie od 0 do 1 volta i na odwrot.

no tak nawet działa tylko ,ze czasami latem zaświeci się kontrolka błędu silnika no i zimą mam problemy z odpalaniem na benie a jeszcze gość mi powiedział ze jak pojadę na przegląd to nie przejdzie tak, bo się zmieniły przepisy do tej pory nik mi nic nie mówił a jezdze juz tak 3lata ,czy to prawda?

no tak nawet działa tylko ,ze czasami latem zaświeci się kontrolka błędu silnika no i zimą mam problemy z odpalaniem na benie a jeszcze gość mi powiedział ze jak pojadę na przegląd to nie przejdzie tak, bo się zmieniły przepisy do tej pory nik mi nic nie mówił a jezdze juz tak 3lata ,czy to prawda?