Przewody zapłonowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy ktos ma założone przewody z firmy JANMRO z pabianic bo chciałem wymienic przed zimą a mam gazownie zamontowana ale zwykłą w omie 2.5v6
przewody kosztuja 128 zł.

[ wiadomość edytowana przez: robert1x dnia 2004-10-13 13:43:21 ]

koleszka ma to w hujdaju pony, poszla mu teraz uszczelka pod głowicą więc nie wiem..hehehehehehehe

ja miałem boszowskie , aż wkońcu musiałem je wymienić bo pourywały sie .wymieniłem na jakeś tam saintec(chyba tak sie pisze) i juz mi raz strzelił ..te saintec to chyba do najlepszych nie należą......
pozdr

Ja mam już drugi komplet, oma jeździ - na razie nie wybuchła. Pierwszy komplet wymieniłem po 45tys i to tylko temu, że urwałem jednego chwasta

Ja bym nie zakładał tych gównianych kabli

ale niewątpliwie jest jeszcze aspekt kasy NGK chyba coś koło 700zł

Juz kupiłem te kable z JANMOR-A i zobaczymy jak sie będą sprawować?A tak nawiasem to kosztowały mnie z rabatem tylko 100zł.

Muszę sprawdzić w takim razie swoje, bo zrobiłem na nich 43 000km z czego 40 000 na gazie, a ile poprzednik ???

NGK w Intercarsie za 413 brutto....

Ja mam Janmory.

Gówno jakiego jeszcze nie spotkałem... poza Tico...

kosztowały mnie 82zł... reklamowałem już 2 komplety... teraz czekam na najnowsze SplitFire'y... ok. 450zł brutto... Sprawdzone i rewelacyjne podobnie jak NGK i PowerTec (choć to troche niższa pólka - 120zł).

Ktoś tu śmiesznie napisał:
"co od Boscha to do kosza " Nie zawsze

Pozdr.

i

pozdr. dla Janmorów

Cytat:
mam gazownie zamontowana ale zwykłą w omie 2.5v6

Sorry, że w tym wątku, ale jak Ci chodzi na takiej instalce X25XE?????????

Cytat:
2004-10-18 01:37:06, Filipo pisze:
Sorry, że w tym wątku, ale jak Ci chodzi na takiej instalce X25XE?????????

no wlasnie... tez mnie to interesuje...

a jesli chodzi o kable, to do c20ne kupilem boscha (4+1 za 120 pln)
zerknij na strone boscha, tam jest katalog online...

ja od 5 tys km jezdze na przewodach PowerTec i na swiecach NGK,
[koszt kompletu 300PLN - moj mechanik pracuje w hurtowni motoryzacyjnej] - moge polecic ten zestaw.

Żadnych niespodzianek !
no moze poza tym ze liczylem ze spalanie mi spadnie
a tu nic - silnik X20XEV - 12,7/100 - gazu oczywiscie ))

witam serdecznie
ja tez mialem zamiar wymienic w Omesi kabelki zaplonowe i oto jakie mialem niespodzianki:
1. PowerTec - za wysokie i za szczuple (te kopulki co sie na swiece naklada)
2. Bosh - za krotkie
3. Syntech albo Sentech - to samo jak PowerTec

Wiec juz nie wiem jakie przewodziki beda pasowac do X20XEX (2.0 16V Caravan)

Czy ktos wie ?
Pozdrawiam

Jutro jade wymienic przewody a co do instalacji to jeszcze nie była ustawiana jak jutro ustawi to dam znać na forum

Cytat:
2004-10-18 11:11:52, mckornik pisze:
ja od 5 tys km jezdze na przewodach PowerTec i na swiecach NGK, [koszt kompletu 300PLN - moj mechanik pracuje w hurtowni motoryzacyjnej] - moge polecic ten zestaw. Żadnych niespodzianek ! no moze poza tym ze liczylem ze spalanie mi spadnie a tu nic - silnik X20XEV - 12,7/100 - gazu oczywiscie ))

Mam to samo zestawienie i tez jest idealnie.Tylko ze mnie przyjemnosc kosztowała niecałe 150zł

Cytat:
2004-10-19 09:44:12, grzegorzrut pisze:
2. Bosh - za krotkie

hmm... w katalogu boscha nie ma silnika x20xex. za to do x20xev powinny byc kable o symbolu b808. nie sadze jednak, zeby te motory roznily sie tak bardzo od siebie, zeby kable nie pasowaly...

katalog: www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/index.asp

no i tak wymieniłem przewody na Janmor i świece ngk jedno elektrodowe i na razie śmiga bez zarzutu

Cytat:
2004-10-23 17:33:31, robert1x pisze:
Janmor

Cytat:
2004-10-23 17:33:31, robert1x pisze:
no i tak wymieniłem przewody na Janmor

sorki
oczywiscie jest to silnik X20XEV (sorki za omyleczke), i naprawde przewody BOSH nie pasuja, z wygladu sa identyczne a jednak sa ciut za krotkie

pzdr
grzegorzrut

ludziska a powiedzcież mi jak sprawdzić stan przewodów ja mam Megi od maja chodzi dość dobrze ale świec i kabli nie ruszałem i niewiem wie alt są.