FSO-SPORT wkrótce nowe zdjęcia i materiały !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niespodzianka numer 1
Pracowalem nad tym juz od wielu wielu miesiecy

Oto treść mojego listu

Witam
Tu Krzysztof Matosek. Zapaleniec który remontuje Stratopoloneza. Obecnie jestem członkiem klubu FSO AUTO KLUB i robie galerie ze zdjeciami polskich samochodów (typu Duzy Fiat, Polonez i inne), mam juz zdjecia od Pana Skibńskiego (mechanika z OBRu), i Pana Adama Polaka. Nie ukrywam ze chcialbym zeby jak najwiecej zdjec Pana Mariana Bublewicza znalazło sie na stronie klubowej. Wiec pisze z zapytaniem czy jest mozliwe przesłanie mi wszelkich zdjec z roznych rajdow w ktorych brał udział Marian Bublewicz na polskich autach. Jako klub bylibysmy bardzo zobowiazani za okazanie pomocy.
Zdjecia z archiwów roznych znanych osób zdobytych przeze mnie służą jako material historyczny i naukowy. Naszym zadaniem jest przekazanie histori o polskiej motoryzacji innym, a sport samochodowy (a w szczegolnosci FSO SPORT) jest tak ciekawe, ze nie mozemy o tym zapomniec.
Bardzo serecznie pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz i pomoc
krzysiek "stratos" matosek FSO AUTO KLUB

A oto tresc odpowiedzi

Witam serdecznie i dziękuję za maila.

Podziwiam Pana, że z taką pasją realizuje Pan swoje hobby. Uważam, że każdy kto ma hobby - ma ciekawsze życie ) Moim hobby jest nauka tzn. lubię się uczyć i teraz chcę zabrać się za pisanie doktoratu z socjologii sportu.
Zaraz wyjeżdżam na tygodniowe wakacje i po powrocie prześlę Panu na CD lub mailem zdjęcia, które mogłyby Pana interesować. Proszę tylko o "przypominającego" maila po 12/11 - z góry dziękuję )
i pozdrawiam z Warmii
Beata

Wiec szykuje sie bardzo ciekawa galeria ze zdjeciami jednego z najlepszych rajdowych Polskich kierowców.

Niespodzianka numer 2

Mam jeszcze zdjecia od Roberta Polaka z archiwum jego Taty Pana Adama, i czekam na spotkanie z Nim.
Obiecano mi ze dostane artykuł o samochodach, ktorymi startował napisany przez Adama Polaka.

Wiec zapowiada sie ciekawy artykuł napiasny przez bardzo dobrego kierowce rajdowego jednego z nielicznych ktory jezdził stratopolonezem.

Ciąg dalszy niespodzianek juz niedlugo jak znajde tylko pozostałe maile

pozdrawiam

A ja wiedziałem o tym wcześniej

I pogratulowałem krzyśkowi już zaangażowania - dzięki wielkie za to co robisz

btw: pamiętacie jak kiedyś pojawił post o FSO-SPORT i oryginalna naklejka była poszukiwana, popełniłem ją swego czasu temu a pliki w postaci wektorowej (.cdr) i .jpg są w naszej Strefie klubowej

A tak wygląda logo :

Dobra robota Krzysiek, gratulacje
a tak BTW, to urodziłeś się dzień wczesniej niz ja

SUPEŁ SUPEŁ już się nie moge doczekać

podziwiam cię
niesamowita sprawa

fanie ze sa tacy napalency malo ich znam wiec szacunek powiecmy nawet za zaslugi w odkrywaniu niesamowitych spraw zw z polska motoryzacja
jakbys jeszcze nie dotarl to wiem kto ma specyfikacje z rysunkami GTJ , orygialne instukcje do IDFow ,prospekt PN 2000 rally Ngr ,turbo do 1500 !!!!!! widzialem na wlasne oczy jeszcze duzo innych rzeczy
mowie serio..
trzymaj sie

jutro najpozniej w poniedzialek bede wiedzial co i jak ze zdjeciami od Pani Beaty.
nie moge sie doczekac