Silnik 1100, Zastava vs CC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o mocowanie tego silnika do skrzynki. Czy da się te silniki zamienić bez problemu czy połączenie ze skrzynią jest w każdym przypadku inne??? Krótko mówiąc czy możliwa jest opcja silnik CCS ze skrzynką z Zastavy. Pomijam mocowanie silnika i takie tam.

z tego co wiem to chyba rozrusznik jesty w inym miejscu flanszy po drugiej stronie a moze byc ta sama jelsi sie ja obruci ale znowu sruby masz wtedy w innym miejscu wiec chyab nei da rady na tej samej flanszy zamontowac 2 silnkow jesli o to chodzi

Nie mi nie chodzi do malca i bez żadnej flanszy. Ma być zestaw: silnik CC 1,1/1,2 ze skrzynią od Zastavy. Pytanko czy pasują.

Cytat:
2004-11-11 14:28:05, Strongi pisze:
Nie mi nie chodzi do malca i bez żadnej flanszy. Ma być zestaw: silnik CC 1,1/1,2 ze skrzynią od Zastavy. Pytanko czy pasują.

Co Ty kombinujesz Wczoraj się nie chwaliłeś ...

Cytat:
2004-11-11 14:34:23, moch pisze:
Co Ty kombinujesz Wczoraj się nie chwaliłeś ...

Ćśśśśśśśśśś

czy skrzynia z zastavy ma choinke 1ki tez "marchewke" do ukrecenia przy pierwszym ruszaniu ?

Ale ja mówię o Zastavie 1100p. Silnik połozony poprzecznie z przodu. Nie o tej takiej jak malec.

trza bylo mowic ze centralnie montujesz

Cytat:
ZoLt4R pisze:
trza bylo mowic ze centralnie montujesz

Strongi, jeżeli tak to

prosta metoda dedukcji wnioskuje, że Strongi szukuje POTWORA!!!

Ale z was pałki Chce się kulturalnie zapytać czy silnik od CC pasuje do skrzyni od Zastavy 1100p a wy tylko dedukujecie po co mi to Nic wam nie powiem Za karę

tak czy siak powodzenia.

daruj soebi 1,1 z zastavy zapodaj 1,3 z ritmo ja mam i jest masakra a co dopiero centralnie a wszytsko to samo

albo 1.3 z UT

Ludzie czy ja powiedziałem że chcę włożyć silnik centralnie w malcu????????????? Ja się grzecznie pytam czy silnik z CC 1,1 będzie pasował do skrzyni z Zastavy 1100p.

Więc nie piszcie mi co lepiej włożyć. Ja chcę konkretyną odpowiedź na tamto pytanie.

P.S. Co do 1,3T to w Warszawie nie ma sensu takiego centralnie wkładać bo na KJSach bym walczył z takimi furami jak Subaru. A pokonać pana Makaruka lub Wiśniewskiego to by cięęęęęęęężko było

Nie, skrzynia od zastawy nie pasuje do silnika fire fiata. Jezeli montujesz centralnie, to pasi skrzynka od: punto 55, 75 i sporting (1.2 16V); uno 1.0, 1.1; CC, SC (wiadomo); Lancia Y 10 1.0, 1.1; nowa lancia Y (1.2 16V); Tipo 1.1.
Powodzenia

Sory, że dowaliłem z tym montażem centralnym. Nie doczytałem do końca.

Cytat:
2004-11-12 00:11:36, N_I_T_R_O pisze:
Nie, skrzynia od zastawy nie pasuje do silnika fire fiata.

I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Chociaż miałem nadzieję że bedzie twierdząca

Cytat:
2004-11-11 22:17:09, Strongi pisze:
Ale z was pałki Chce się kulturalnie zapytać czy silnik od CC pasuje do skrzyni od Zastavy 1100p a wy tylko dedukujecie po co mi to Nic wam nie powiem Za karę

A mi nic tez nie powiesz?? Stary nie oszukujmy sie i wiedzmy ze nasz Gruru (wiesz o kim mowa) wszystko by wiedzial na ten temat