Bezpieczniki omegi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
drodzy fani omeg mialem wczoraj dosc duzo szczescia ze nie zpalil mi sie komputer oraz wiele innych rzeczy,a mianowicie jakis matol wczesniejszy wlasciciel auta wsadzil za duzy bezpiecznik od glownego sterowania na kompa i tp.zrobilo sie zwarcie ,poprostu przetarl sie kabel na podzsybiu ispalilo mi trocheinstalacji elektrycznej cudem tylko same kable potopilo naszczescie moglo byc gorzej.bezpiecznik byl za duzy i wytrzymal .elektryk zrobil swoje i pokazal co sie stalo.mam do was pytanie czy bylby w stanie ktos mi napisac jakie bezpieczniki (ila amper )powinno byc na tych trzydziestu kilku pzycjachgdysz boje sie ze wczesniejszy wlasciciel mogl dokonac jeszcze kilku takich numerow.boje sie czy sa wlasciwe.za pomoc bardzo dziekuje.

aha jeszcze zapomnialem omega 2.0 91 cd.

Na stronie LOB jest książka o omedze A, znajdziesz tam wszystko co potrzebujesz.

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie bezpieczniki sa opisane na wewnetrznej stronie klaoki która je zakrywa

u mnie na odwrocie klapki sa tylko rysunki a nie mam podanych ile powinny miec amper,jak bys mogl mi napisac na zasadzie np 1-12am,2-7am itp.nie wiem jak to znalez na stronie LOB.dziekuje.

http://urg25.webpark.pl/instr.htm

no wlasnie chodzi o to, ze w tej calej zeskanowanej ksiazce do omy a NIE MA rozpiski mocy poszczegolnych bezpiecznikow!

ma ktos takie dane? naprawialem wczoraj ogrzewanie tylnej szyby (udalo sie) i 2 bezpieczniki "pozyczylem" z innych obwodow. gdy te okazaly mi sie potrzebne, to pozyczylem znow z innych i teraz zrobil sie lekki balagan. niby przywrocilem wszystko juz tak jak bylo, ale do konca nie jestem pewien czy kazdy obwod ma takie zabezpieczenie jakie powinno byc. wole sie upewnic zwlaszcza, ze wprowadzilem do elektryki pewne zmiany.
tak wiec prosze o jednoznaczne okreslenie JAKIEJ MOCY bezpiecznik jest W KAZDYM OBWODZIE...

pozdrawiam,
kielkac

Nie mocy tylko jaki prąd może "przejść" przez bezpiecznik. A na schematch jest podany nr i amperaż. Czytać uważnie. Moc to ma żarówka prąd też. Aby nie być gołosłownym pokazuję i omawiam:

Pozdrawiam

ok. dzieki...
wobec tego osobiscie podejmuje sie przejzenia wszystkich schematow i zamkniecia tego w prostej tabelce...