| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
martyl DAEWOO ESPERO Szczecin | 2004-11-11 14:20:55 Witam
wczoraj odkryłem cos niepokojącego w mojej maszynie.... caly czas jezdziła po miescie wiec ogrzewanko jakos chodziło.. ale dzis zrobiłme traske troszke dluższa i tu sie okazuje ze ogrzewania brak Prosze o pomoc coż sie moglo stać |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-11-11 16:00:38 ...to dziwne macie te objawy... bo ja po wymianie płynu w chłodnicy i termostatu na nowy... grzanie mam takie, że w zimę spokojowo w tiszercie sobie jeżdżę.... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-11-11 16:26:22 Fatum jakieś ?? Sergiusz!!...odezwij się !! |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-11-11 16:49:35 Niestety nie wiem nic ostatnio pracuje do póżna i nie mam nawet czasu na to aby zajrzec do mojego autka Robert poradził mi abym posłuchał czy przy przekrecaniu pokretła z zimnego na ciepłe i spowrotem słychac jak zamyka sie jakas klapka i niestety u mnie tylko do połowy działa i pożniej juz nic i dlatego (chyba)powietrze leci caly czas letnie musze zdjac boczek i sprawdzic to łaczenie linki od ogrzewania moze tam pusciło i w tym cały problem Kiedyś widziałem wkład nagrzewnicy do daewoo nie wiem czy do naszych bolidów tez takowy wystepuje bo jak linka bedzie ok to bedzie sie trzeba za nagrzewnice zabrac na poczatek ja przeplukam a pozniej pomysle o wymianie wkładu. Panowie jak coś wymyslicie to dajcie znac bo dni beda coraz chłodniejsze a kiepsko bedziemy wygladac w Esperakach w czapkach i rekawiczkach tak jak to było we fiacie 126p |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2004-11-11 20:24:21 Witam.
Miałem to samo. Wymieniłem termostat na działający i wszystko jest w porządku. Kobar |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-11-11 22:25:26 Do pana Slawka trzeba bedzie zapukacon esperaka wyleczy |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-11-11 22:26:18 Koledze w nubirze pomogło płukanie nagrzewnicy - ponoć wyplynęło kupę syfu...
Pozdr. P. |
martyl DAEWOO ESPERO Szczecin | 2004-11-11 22:36:31 Witam
dzis po dogłebnej analizie moim oczom ujżał sie straszny widok |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-11-12 15:11:55 Dzisiaj zajrzałem do tego połaczenia na lince i okazało sie ze tam jest luz i nie zamyka mi do koca nagrzewnicy rozebrałem to ale ego luzu chyba nie da sie skasowac wiec zawinalem linke robiac kołeczko i teraz ogrzewa na maxa ale za to nie ma na maxa zimnego powietrza ale na zime to moze byc nareszcie poczułem takie ciepło jakie powinno byc.
Moze ktos orientuje sie czy sama ta linka jest do wymiany czy odrazu cale te pokretła i czy to jest rozbieralne bo nie moglem tego zdenomtowac ? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-11-13 19:14:33
No taaaak DeeJay-ku ..ale Ty gorący facet jesteś Trzymajta się cieplutko ! |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-11-13 20:18:46 Najlepiej będzie, jak każdy wybierze sobie swoją ścieżkę do diagnozy, bo może być tak, że przyczyny niedogrzania mogą być różne.
W związku z tym zamieszczam poniższy tekst.
![]() |
martyl DAEWOO ESPERO Szczecin | 2004-11-16 17:47:33 witam
panowie już wiem czemu mi tak szybkioe spieprza płyn w ukladzie chlodzenia jestem bardzo........
dziś mechanior sparwdzil mi przyczyne okazuje sie ze mam pekniety kruciec chlodnicy czy jak sie to tam nazywa..... czyli ta cześć plastykowa co wycohodzi z chlodnicy a łaczy sie z grubym wężem.... ![]()
Moje pytano czy ktos maiał takie usterki już i jak z tym wlaczyl da sie to skleić wogole czy trzeba NEW chlodnice ktos mi podpowiedział żeby skleic to w firmie klejacej plastyki ale wlożyc tam do srodka jakąś aluminiowa rurke dla wzmocnienia.... czy macie jakies inne pomysly dajcie znac bo jutro AKCJA WYJECIA CHLODNICY ![]()
POZDRAWAIM i czekam na jakies info |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-11-16 18:14:37 Martyl klejenie nic ci nie da wytrzyma gore pare dni mialem to samo i tez myslelem ze bede musial kupic nowa chlodnice ale szukalem i znalazle w gliwicach gosci ktorzy zajmuja sie naprawianiem chlodnic wymienili mi cala ta boczna scianke od opla vectry albo omegi nie pamietam i jest ok udzielili nawet gwarancji 3 miesiecznej i minal juz ponad rok chyba i jest ok.Mam nawet korek do spuszczania plyny juz w tej sciance.Za robote dalem cos kolo 60-80zl,a za klejenie chyba 40 i bylo odupe roztrzasc.Wiec poszukaj jakiegos dobrego warsztatu co naprawia chlodnice i nie baw sie w klejenie. |