| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2004-11-13 09:03:47 Do Niemiec się jeździ Panie, do Niemiec ... już nie ma świętości w postaci polskich aut. Poza tym co to za "klasyk" - CARO ... |
![]() OETTINGER F&F Sympatyk DF KOMBI KROSNO, DUKLA | 2004-11-13 09:05:45 no tak masz racje ale jak otwożyłem maske rarytas roverek z komputerkiem i bajerkmi tylko że zarżnięty |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-13 10:00:28 Hmm u nas pare ładnych malców i duzych fiatów.
Coraz wiecej zastaw niestety sie pojawia czy skód. Ludzie pozbywaja sie aut które sa dla nich złomem...... Z pół roku temu dziadek oddał niebeiska łade na alusach oryginalnych cała w chromie - po godzinie odkupił ja jakis ukrainiec ..... |
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2004-11-13 10:41:43 tam gdzie ja ostatnio bylem:
Fiat 127 SPort Fiat Argentina Disel Seat[ritmo] 1.6 DOHC kiedys stal df 2.0 DOHC Klasyk jak moj - 1.5 i tapicerka braz i kolor ciemny jakis takze sa ludzie i parapety..... |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2004-11-13 11:57:35
Moja Łada 1500S została sprzedana z 4 lata temu koledze, już wtedy była straszna podłoga bagażnika i średnia podłoga wnętrza, miałą jeden plus silnik 1.8DOHC, robiony przez Barańskiego. Po 4 latach zrobił się z niej blacharski SZROT, ttalnie nie było już czym jeździć, że tak się wyrażę. Dziury w podłodze, progach, dykta w bagaźniku, pogięta i pordzewiała maska, porozrywane fotele. DNO. Tylko silnik (ale gaźnik z Solexa został wymieniony na nie wyrabiający się Ładowski seryjny). Została wystawiona na sprzedaż, przyjechali Białorusini i dali od ręki pieniądze. Kumpel natychmiast ją sprzedał. To normalne. |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-11-13 12:53:07 dobrze ze ja nie jezdze po zlomach jeszcze bym sie zalamal. df 2.0 ja chce takiego tylko w pickupie |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-13 13:29:37 Moch niemówie nie......
Dzisiaj byłem na szrocie. Kolega kupiłza 100 zł toyote stara diesel szrot nic nei działa i remontuje teraz. Stoi w h.... trabantów , warturgini itp .... Niestety zadnego malca na chromach buuuuu . |
Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2004-11-13 13:34:04 u nas stoja tez auta ...że szok..Kadety Fordy Merole....... |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-11-13 14:08:12 ale takiej fury juz chyba nie zarejestrujes |
Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-11-13 15:16:34 W gdańsku na jednym ze szrotów stoi 6 (sześć) fiatów 131/132 większość z fabryczną elektryką i innymi bajerami... różne skrzynie (nawet automat)...
A na drugim ostatnio pojawił się Borewicz... jak z fabryki... pierwszy właściciel - jakiś dziadek (przebieg auta 78kkm) auto cały czas garażowane w ogrzewanym garażu, po śmierci właściciela wdowa trzymała auto tylko po to żeby jej garażu nie zabrali... jak otworzyłem maskę to byłem w szoku - jakby dopiero z taśmu zszedł... nawet alarm był "z epoki" niestety (a może na szczęście) drzwi już ktoś kupił... ja kupiłem most (zero luzów i wycieków, cichy jak nówka - aż dziwnie się jeździ NIestety coraz częście fajne autka spotyka taki los... jedyne pocieszenie to to że czasem przedłużają tym samym żywot innych... |
rallyfilip (M) Furious Moderator Fiat CCS x 2 Tychy | 2004-11-13 16:23:01 Mnie też sie serce z żalu kroi i łzy do oczu podchodza jak widze czasami niektóre autka na złomie. Ale tak to jest, wszystkiego sie nie da uratować. A w polse jest jak jest, bieda, nikt nie mysli o ratowaniu klasyków i starych samochodów bo dla większosci sa to złomy, a jesli juz to kogo stać na renowacje kiedy kosztuje ona tyle co nowy samochód?? |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-11-13 16:23:45 Tak to juz jest, teoretycznie ludzie sie bogaca i coraz lepsze auta zaczną lądować na złomach.. Ja załamałem sie kiedy zobaczyłem jakie samochody anglicy nazywaja złomem (auta warte w polsce czesto po 6-10 tyś PLN) - kto oglądał kilka odpowiednich odcinków TopGear to wie.. |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-11-13 16:27:17
Zapomniałeś napisać ze stał też fiat/seat 133 którego sobie kupiłem |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-13 17:19:57
Skrobnij mnie prosze coś wiecej o tych autkach na priv/gg
Jak się nie da - wszystko się da! Trzeba chcieć, plecak i zegarek możesz mieć! |
robs polski fiat 125p kraków | 2004-11-13 17:42:53 Gdzie w kraku są jakieś zlomy z fiatami bo pod hutą i w maxi szrocie to pojedyncze sztuki mają . dawniej na blokowej pełno mieli kantow a teraz po przenosinach prawie nic. |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-13 18:12:53 A wiecie co jest gorsze od szrotów ????
Ludzie którzy kupuja za grosze auta nie myslac o ich remoncie. nei mówie to o ludziach typu Race d bo on je zrobi i beda super. Ale mam np sasiada który ma kilkam maluchów , bmw 1602 , trabancine , warszawe, syrenke itp ....... Zwozi ogólnei złom i np warszawa która jak byłem mały była po prostu w za... stanie robi teraz za bude dla psa - psów ma chyba z 6 ale oczywiscie policja ma w d...... ze one ujadaja w nocy ...... a facet ma długi wieksze jak lista czesci które wymieniłem w malcu moim Pójdzie na złom i jest nadzieja ze cos z tego bedzie...... A tak z ciekawostek widzialem duzego fiata który miał piekne chromy rok temu- ostanio jechało to auto i owner przyspawał - po zdarciu chromu kawał blachy robiac zderzak a'la polonez ........ A naprawde super klasyk był a teraz jeszcze wałkiem pasy namalowane ..... Jeździ po wiosce na której czesto bywam i az sie przykro robi ..... |