Oświetlenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się nad wymianą zarówek w leflektorach i załozeniem halogenów i teraz moje pytanie jakie zarówki polecacie i halogeny do elantry 91
Pozdro Aldor

witam
polecam żarówki HID wypełnione gazem ( xenon + krypton H4 )
mam je już ponad 2 miesiące i jest ok. świecą ekstra białym swiatłem-nie ma takiego co by nie zjechał z lewego pasa po zmroku doskonale udają lepsze auta i są tanie dam ci aktualny namiar na allegro na IDENTYCZNE :http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34471775
aha założyłem też diodowe postojówki,tylko zwróć uwagę żeby miały stożkowe wgłebienia w bańkach takie lepiej oświetlają reflektory
pozdrawiam daar

sam zakładam osramowskie silverstary. podobno maja dawać 50 % więcej światła i chyba coś w tym jest. w obecnym aucie reflektory mam w nienajlepszym stanie więc i efekt jest troche marny ale w poprzednim miałem praktycznie nówki no i się działo...
taki plus tych żarówek że nawet jak się przepali jedna, kupujesz w pierwszym lepszym sklepie następną i smigasz dalej, a wynalazki z allegro owszem pewnie dobrze świecą ale może byc problem z uzupełnianiem kompletu. polecam ze słyszenia i autopsji innych hella blue light. podobno super. ale kurcze też jest problem, bo nie wszędzie można je dostać.
do poniacza zakupiłem ostatnio halogeny helli comet 550. taniocha na allegro (55zł za sztukę)- w sklepie ze dwa razy tyle. i to nówki. założę na łykendzie to zaprezentuję w profilu.

Cytat:
2004-11-10 20:46:33, zabel pisze:
taki plus tych żarówek że nawet jak się przepali jedna, kupujesz w pierwszym lepszym sklepie następną i smigasz dalej, a wynalazki z allegro owszem pewnie dobrze świecą ale może byc problem z uzupełnianiem kompletu. polecam ze słyszenia i autopsji innych hella blue light. podobno super. ale kurcze też jest problem, bo nie wszędzie można je dostać.

witam ponownie
dlatego poleciłem takie co kosztują 30-35 zł za PARĘ (ja od razu nabyłem 4 szt.) i są do nabycia również na stacjach i w sklepach
d.......

Ja jestem zdania, że lepiej kupowac markowe żarówki.
Inne mogą wydawać się dobre, ale nie zauważamy defektów w strudze światła. Bańki dobrych, firmowych żarówek sa lepsze jakościowo (pozbawione wad i zniekształceń w szkle), przez co lepiej oświetlają drogę. Światło rozłożone jest równomiernie, nie ma punktów ciemniejszych i jaśniejszych.
Ja mam u siebie Osram Cool Blue ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Światło jest bardziej zbliżone do światła dziennego niż w zwykłych żarówkach (nazwa jest myląca, nie są niebieskie a raczej zbliżone do białego, to jedynie złudzenie, że są niebieskie).
Tak samo jak wspomniane przez Zabela Silverstary, również te kupuje się pojedynczo, więc nie ma kłopotu jak się przepali.
Jednak jak te mi się poprzepalają zamierzam zakupić i wypróbować inne żarówki z oferty Osram (być może właśnie Silverstar, albo tzw AllSeason - idealne na jesień, zimę, gorsze warunki atmosferyczne, ze względu na żółte światło nie rozpraszające się tak jak światło białe).

No no!! Musze je miec strasznie mi sie spodobały te żarówki a allegro!!! jesli jest naprawde tak jak widac na obrazkach to tego mi potrzeba u siebie w samochodzie musze tylko poczekac na kase

moim zdaniem wszystkie te żarówki ala ksenon są do dupy a przetestowałem ich już wiele..... mają tak mocno zaciemnioną bańke że prawie wszystkie są o mocy 100/90 bo inaczej wcale by nie świeciły dają fajne światło jak sie na nie popatrzy z przodu autka ale jak sie jedzie po drodze to prawie nic nie widać. obstawiałbym raczej firmówki typu philips,osram,