MotoNews.pl
4 Samodiagnostyka w Toyocie (130209/99) - NT

Samodiagnostyka w Toyocie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio czytalem o samodiagnostyce w silnikach np. 4E-Fe co zreszta sam sprawdzilem w moim autku.
Lacząc 2 styki w złaczu diagnostycznym z tego co pamietam TE1 z E1 lampka check miga i pokazuje swoimi czestotliwosciami migania kody bledow.
U mnie migala jednostajnie wiec nie ma nic.

Myslicie ze taka samodiagnostyka pokaze wszystkie bledy ktore zarejestruje komp. ?

czy komputer ktory podlaczaja w niektorych stacjach np. ASO pokazuje co innego, wiecej dokladniej no nie wiem sam juz ?

Czy starsze silniki np. 2EE tez mozna tak zdiagnozowac podobna metodą ?

Ciekawy temat, chetnie bym sie dowiedzial cos na ten temat

To poszukaj po forum.
Pin555 i chyba serwisSJ kiedyś pisali jak wykonać diagnostykę w czasie jazdy, żeby złapać błędy, które się nie wyświetlają na postoju.
Pozdro.

U nie miga 2 ... 1 . I wcale mnie to nie cieszy . Chociaż te kody nie są do końca miarodajne . W serwisie podobno mają dokładnie to samo tylko na kompie ( nie musza liczyć ). Nie wiem tego jednak z autopsjii ale inni byli i tak właśnie twierdzili.
Pozdrawiam

Kurde chyba jestem cienki z szukania na forum tak ogolnikowo cos tam mi mignelo przed oczami, cos znalazlem za to w necie

http://www.obd-2.biz/modules.php?name=News&file=article&sid=5

Ten opis to chyba dot. jak sie domyslam silnikow 4E-FE od 95r. wzwyz..

Cytat:
Kilka nowych typów (od 1992) obejmuje dodatkowo tryb testowy, ten tryb testowy jest bardziej czuły i można go wykorzystywać w czasie próby drogowej.

Wiecie cos na ten temat bo z tego stwierdzenia przynajmniej ja nic nie wiem ?

OBD Wpadnij do mnie to podjagnozujemy
Mam techa

Zapraszam również do siebie ,trochę narzędzi diagnostycznych się znajdzie,póżniej mozna ewentualnie zdiagnozowac własne możliwości...

Mozna zdiagnozowac ale tak jak piszesz croom wszystkiego w ten sposób nie zdjagnozujesz potrzebny jest komputer.
P.s.
Ktos ze Szczecina moze ma i mozna u niego po koleżensku zbadac autko.