Jakie amortyzatory?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
posiadam espero 1.5 DOHC i muszę wkońcu zacząć powoli wymieniać niektóre podzespoły. Zaczynam od amortyzatorów, bo trochę buja podczas jazdy. Może ktoś poleci mi jakie amortyzatory sprawdzają się w tego typu pojazdach, bo ja niestety na mechanice wiele się nie znam i nie ma mi kto poradzić. Muszę doprowadzić do porządku moją maszynę bo to naprawdę porządna fura i mam zamiar nią trochę pojeździć. Z góry dziękuję.
P.S. super strona, kooedzy zazdroszczą mi, że mogę tyle poczytać na temat mojego samochodu. Gratulacje dla założycieli stronki

A na tej super stronie, jest super archiwum, w kturym o amorach jest baaaaaardzo duuuuzo

P.s. zalooz gazowe Kayaby i bedzie git

Ja jeżdżę na Sasch'ach. I nie narzekam. Pozdrawiam

Chcesz tanio i dobrze.

Kup gazowe Delphi.

Chcesz drożej: Kup Kayaby.

Chcesz twardziej niż na Kayabach i trochę taniej: Kup Al-ko.

Wszystko jest w archiwum !!!

Unikaj Sachs-a i raczej Monroe.

Pytanie Zolti, dlaczego unikać Sasch'a???
Cytat:
2004-07-19 12:27:14, Zoltar pisze:
Chcesz tanio i dobrze.

Kup gazowe Delphi.

Chcesz drożej: Kup Kayaby.

Chcesz twardziej niż na Kayabach i trochę taniej: Kup Al-ko.

Wszystko jest w archiwum !!!

Unikaj Sachs-a i raczej Monroe.

polecam keyaby niedawno wymieniłem własnie na takie gazówki koszt 350 złoty za przód tyłu jeszcze nie ruszałem wrażenia rewelacja pozdro

Dlaczego unikać Sachs-a ?

Bo szybko robi się "Mientki"

Ok,,,rozumiem.
Dzięki
Cytat:
2004-07-19 13:12:08, Zoltar pisze:
Dlaczego unikać Sachs-a ?

Bo szybko robi się "Mientki"

A ja mam olejaki Kayaby i też jest dobrze!
Zadecydowała tu cena - trzysta z groszami za 4 szt.
Pozdr. P.

Dzięki za informacje. Wybieram Kayaby
Pozdrawiam

Dzisiaj rano wstawilem auto do warsztatu - wymienione zostaly amory z przodu, tarcze, klocki i jeden sworzen wahacza (620 zl total). Amorki mialy byc Kayaby olejowe, ale poniewaz zaznaczylem iz auto jest mi na wieczor koniecznie potrzebne, a Kayabow nie bylo na stanie, decyzja mechanika stalem sie posiadaczem superekstra amortyzatorow FORTUNA LINE
Slyszal moze ktos o tej firmie? Daja niby 24 miesiace gwarancji, ale jak wiadomo gwarancje na amory baaaardzo ciezko wyegzekwowac.......

Znalazlem ich stronke : Fortuna LINE

Cytat:
2004-11-12 23:38:05, soop pisze:
Dzisiaj rano wstawilem auto do warsztatu - wymienione zostaly amory z przodu, tarcze, klocki i jeden sworzen wahacza (620 zl total). Amorki mialy byc Kayaby olejowe, ale poniewaz zaznaczylem iz auto jest mi na wieczor koniecznie potrzebne, a Kayabow nie bylo na stanie, decyzja mechanika stalem sie posiadaczem superekstra amortyzatorow FORTUNA LINE Slyszal moze ktos o tej firmie? Daja niby 24 miesiace gwarancji, ale jak wiadomo gwarancje na amory baaaardzo ciezko wyegzekwowac....... Znalazlem ich stronke : Fortuna LINE

"Foruny" to dobre gałki i zworznie... o amorkach nic nie słyszałem...
Co do amorków ja zakupiłem Kofapy na przód.. olejowo gazowe za 89zł (cena hurtowa) dla zwykłego klienta ok 95-100zł. narazie wszystko oki dosc twarde.. ale za to mi podniosły auto o jakies 3-4cm (tylko przód) a jak bedzie .. to nei wiem.. sie okaze..