[e11] zawiesznie :/ łączniki stabilizatora do wymiany :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam 172kkm przebiegu...
od nowosci wymienialem pare razy gumki przy zawieszeniu
i juz 2 razy jeden i ten sam LT łącznik stabilizara - ostatnio 2mcy temu u Sowiera w Kraku... za ok 70zl
po tej zimie - po tych cholernych dziurach - zaczelo mi niezle stukać - pukać zawieszenie
podjechalem badawczo do ANWY aby by sprawdzili co mi tam stuka..
okazalo sie ze wszystkie 4 laczniki stabilizatora sa do wymiany!
koszt w ASO: 2x210zl przod + 2x250zl tyl + robocizna
droga troche ta impreza bo zamienniki sa po ok 60-70zl
--- i teraz moje pytanie - jakiemacie doswiadczenia z tymi zamiennikami - bo nie chcialbym kupic i znowu je wymieniac za 2 miesiace :/

apropo dzwonilem do serwisu: www.sikoraserwis.pl z polecenia Croom'a - mily glos powiedzial mi ze za komplet zamiennikow zaplace 260zl + ok 60zl robota... jak widac duzo taniej niz ASO
zamienniki podobno dobre jakies Japonskie.. tylko ze ja juz nie wiem komu wierzyc bo SOWIER takze mowil ze dobry "japonski zamiennik" a jak widac troche krotko wytrzymal jak na 2mce ok 6kkm :/

W mojej też gumki wytrzymały niecałe pół roku. W ASO kupowałam... Łącznik stabilizatora jeszcze się trzyma.

Witam!
Już kiedyś pisałem na ten temat Ja polecam firmę TRW lub Adler klienci nie narzekają ja jak narazie też nie (6.000km. pół roku)
w corolli tylko poprzedniej przejeżdżają 1rok i ok.25.000km.
Pozdrawiam!

Aha cena łączniki przód ok 45-55zł tył 50-60 zł szt gumki ok 16 zetów robota 50-80zł. razem przód + tył do 390zł.
Japońskie są tańsze i gorsze dlatego cena niższa!
Pozdro!

Cytat:
2005-02-23 10:55:06, raVonline pisze:
apropo dzwonilem do serwisu: www.sikoraserwis.pl z polecenia Croom'a - mily glos powiedzial mi ze za komplet zamiennikow zaplace 260zl + ok 60zl robota... jak widac duzo taniej niz ASO zamienniki podobno dobre jakies Japonskie.. tylko ze ja juz nie wiem komu wierzyc bo SOWIER takze mowil ze dobry "japonski zamiennik" a jak widac troche krotko wytrzymal jak na 2mce ok 6kkm :/

No to dowiedz się konkretnie o jakie japońskie chodzi i nie ma na co czekać... Nie będziesz żałować.

Kafi a te co Ty polecasz to gdzie produkowane?

Pozdrawiam

Niemcy TRW i Adler sam nie wiem ale też chyba Niemcy!