| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-06-19 18:49:10 bedąc wczoraj w pracy dokłabnie w piwnicach bloku, looknałem do piwnicy i widze wystajace 20 cm zakużonego zderzaka tylnego do klasyka.
ide do goscia do mieszkania i mówie: - dziendobry, w piwnicy u pana widziałem taki metalowy zderzaczek do duzego fiata, może chciałby pan go sprzedac? _ tam nie ma nic do duzego fiata, t do trabanta musi być bo ojciec jezdzi trabantem. - tam jest jeszcze klapa do malucha i belka tylna czy to panska piwnica? - tak ale to na pewno nie jest do df. Myśle sobie no trudno ale jaja dalbym sobie uciąć że to od klasyka jest. Pożniej gość zszedł do piwnicy po jakaś lampke i go dorwałem pokazałem mu o co mi chodzi, mówi że wątpi że to do df ale musze z ojcem gadać bo to jego graty. poszedłem z nim do mieszknia i mówie do dziadziusia: - dziendobry, w piwnicy u pana widziałem taki metalowy zderzaczek do duzego fiata, może chciałby pan go sprzedac? - tam nie ma nic do duzego fiata, to do skody jest..... - (mi juz ręce opadły) nie to do df jest napewno bo ogladaliśmy z synem. poszlismy zobaczyć wyciągnąłem go a gosć dalej nawija że to raczej do skody jest ale jak mi spasuje to ok. -to ile pan chce za ten zderzak? - A weź pan go sobie młodszy syn miał go na złom wywieźć. Mi sie Banan na twazy zrobił, podziekowałem bardzo serdecznie i poszedłem schować zderzak zanim się rozmyśli zderzaczek niestety nie ma kłów, mocowań i podśw tablicy ale i tak jest piękny: fotka1 fotka2 jaki morał z tej historii? są dwa: 1) ludzie nawet nie wiedzą jakie skarby maja w piwnicach. 2) wiele prawdziwych skarbów trafi niestety na złom |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-06-19 18:51:57 A ja mam przedni ![]() PS Gratuluje zdobyczy |
Dioda83 Bełchatów | 2004-06-19 19:08:27 Sorki za |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2004-06-19 19:09:06 nie no wy to macie farta,naprawde |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2004-06-19 19:30:22 bajerka, konkretny jest!
Ja jakiśczas temu minąłem sięz zajebistymi częściami: nowa kierownica do klasyka, nowa maska, nowe drzwi, 2 opakowania nowych znaczków "Licencja Fiat" itp. Minąłem się z nimi o tydzień... poszły na złom Jaki z tego morał? Ch..j w bąbki strzelił, choinki nie będzie... |
Chrostek F&F Sympatyk ![]() BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-06-19 19:42:01 ja ostatnio pojechałem z kumplem po silnik do DF'a z ogłoszenia, ale nie o to chodzi, pojechaliśmy, koleś nam zaczoł opowiadać ze miał wczesniej dwa fiaty jeden MR i drugi klasyk, moowi ze klasyk był w dobrym stanie, podłuznice miał całe, niemiał dziur w podłodze,dał go do ogłoszenia za 100zł ale nikt go nie kupił i oddał dwa fiaty na złom dzień przed naszym przyjazdem do niego. Ze złosci az mi sie gorąco zrobiło i miałem ochote mu zaje... pozdrawiam |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-06-19 19:59:42 ja w podobny sposob kupilem mojego obecnego 127, pojechalem po nowy tylny zderzak do 127 bo chcialem poczatkowo remontowac moje zielone 127 po dachowanku nieco nadwyrezone, a tu sie okazuje ze dziadzio ma nie tylko nowy zderzak i inne graty do 127 ale tez cala sliczna biala 7 mk1...no i 2 dni pozniej za cudem pozyczona "na szybko" kase kupilem bialasa.... |
nikusss 4xVW i Polski Fiat gliwice | 2004-06-19 21:02:34 a nie chce ktos sprzedac zderzakow do klasyka ?? |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-06-19 21:24:20 kiedys musze sie wybrac na jakas eskapade po wsiach...
tyle rzeczy sie marnuje az strach... tak w ogole to gratuluje |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-06-19 21:42:52 U nas na wsi neidaleko stoi kant z przebiegiem 8 czy 12 tys od nowosci .
Jezdzony raz w roku do miasta do urzedu a tak to do koscioła rzadko .... Cały odnowiony itp itd - cacuszko ...... Ale dziadek nei chce sprzedac. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-06-19 21:45:14 zdaje ci sie, wcale tak nie jest rozowo, fakt ze mozna znalezc fajne okazy ale mimo ich krytycznego stanu i braku perspektyw na odbudowe nie zawsze wlasciciel chce opchnac,
kiedys znalazlem sobie junaka M10 kompletny tyle ze lata stania pod daszkiem przy szopie zrobily swoje, a tu gosc zawolal 1500zł, tyle co w tym czasie placilo sie za odrestaurowanego zeby cos kupic cos ciekawego po okazayjnej cenie to trzebabyc albo wytrwalym albo mecenasem sztuki z grubym portfelem ktory nie marnuje czasu na negocjacjie tylko bierze za tyle ile wolaja |
florek127 F&F Sympatyk Fiat 127 Top w trakc ... Krotoszyn | 2004-06-20 00:34:38 ale najlepsze z takich wyjazdów jest to że jak sie pyta jakiegoś dziadka czy ma to na sprzedaz np deefa rok 71 mówi że nie a on już grubo ponad 80 wiosenek na karku do tego jeszcze tweirdxzi że bedzie chciał to odremontowac - hehe ludzie czasem powalja z nóg ( ja tak kupilem fabrycznie nową podłoge do 127 od tylniego pas po przednie mococwania wchaczy za 100zł) |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-11-25 00:34:06 A ciebie Kosa naszlo na grzebanie w zakopanych i zapomnianych watkach??????? |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2004-11-25 00:52:16 No jak juz odkopany to moze wpiszcie kto co znalazł nowego chowanego prze ludzi po szopach albo piwnicach ?? ;] |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2004-11-25 01:33:23 kurcze zderzaczek nofka |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-25 02:03:33 Ja znalazłem Ritmo u mnie w mieścinie Nawiasem mówiąc to Ritmo też trafiło do mnie z ogłoszenia, chociaż tego modelu akurat nie wymieniłem w opisie |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-11-25 07:20:48
przegladalem kupie-sprzedam-zamienie i tak jakos mnei tu przekierowalo. No i zaintrygowala mnie wypowiedz Czuczu o bardzo zniszczonym fiacie z przebiegiem gora 12tysiecy km |