[OT] 1 Październik juz w SOBOTE! ..:WŁĄCZ ŚWIATŁA:..! ! !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ramach przypomnienia, przypomnę na głównym, ze od 1 października jeździmy na światełkach 24h...
Tak... z grzeczności

ja jezdze caly rok a temat raczej na HP

Cytat:
2005-09-28 14:38:30, ZoLt4R pisze:
ja jezdze caly rok a temat raczej na HP

Furious moderator sie tym zamnie... a Ty rowerem jeździsz?

dobrze że przypomniałeś bo znowu bym dostał mandat jak 04.10 w tamtym roku

ja świateł nie wyłączam i tak samo polecam innym

pozdro

Cytat:
2005-09-28 14:52:27, York pisze:
dobrze że przypomniałeś bo znowu bym dostał mandat jak 04.10 w tamtym roku

100zł i bez punktów?

Mnie ten przepis wisi, bo ZAWSZE jeżdzę na światłach Pierwsze co robię po uruchomieniu silnika to włączam światła, nawet o tym nie myśląc. Nawyk.

miało być 200 i 2 pkt bo jeszcze pasów nie miałem, ale uprosiłem i za same pasy 100 i 2 pkt dostałem. A stali pod samą szkoła jak już na parking miałem skręcać... to jest dopiero pech

Cytat:
2005-09-28 15:20:16, York pisze:
miało być 200 i 2 pkt bo jeszcze pasów nie miałem, ale uprosiłem i za same pasy 100 i 2 pkt dostałem. A stali pod samą szkoła jak już na parking miałem skręcać... to jest dopiero pech

Miałem identyczną sytuacje - pod szkoła. Ale mnie sie czepili, za czerwone (a było jeszcze pomarańczowe - wykłociłem)

caly rok jedze na swiatlach jakos mi tak zostalo hehe

Dzieki za przypomnie i tak pewnie zapomnie

Kiedys tez jedziłem cały rok, ale alternator mi padł.. i przestałem

Dzieki za przypomnienie mi tez wylecialo calkiem z glowy.

A co do świateł, to mam zielone podświetlenie rejestracji zielone postojówki i kierunki przednie cały czas sie świecą na zielony kolor( migają na pomarańczowo) co mi mogą za to zrobic, bo zimą to będzie cie dość rzucać w oczy??

dowód rej. do zabrania !!!

Cytat:
2005-09-28 22:03:40, Try3ek pisze:
A co do świateł, to mam zielone podświetlenie rejestracji zielone postojówki i kierunki przednie cały czas sie świecą na zielony kolor( migają na pomarańczowo) co mi mogą za to zrobic, bo zimą to będzie cie dość rzucać w oczy??

Sprawdź i opowiesz

Cytat:
2005-09-28 22:06:10, Hudy05 pisze:
dowód rej. do zabrania !!!

postojówki tylko widać jak sie przygladniesz, a dużo wiary w malcach nie ma sprawnego oświetnia rejestracji więc lepsz to niż nic. A co do zielonych kierunków to gdzie jest napisane ze tak nie można mieć??

W "prawie o ruchu drogowym", gdzieś w "warunkach dopuszczenia pojazdów do ruchu" . Wszstko jest dokładnie opisane w tabeli - barwa, miejsce montażu (wymiary), ilość itp. Ale jak tam chcesz, mozesz spróbować i sie przekonać. Gdybym ja był z drogówki to bym walił dowody za wszystkie nieregulaminowe światełka. Najbardziej mnie wqrza jak se matoły montują trzecie światło stopu świecące...
...światłem przerywanym, jakby trzeci kierunek .

Cytat:
2005-09-28 15:00:29, owz pisze:
ja świateł nie wyłączam i tak samo polecam innym pozdro

Ja wyłączam i tak samo polecam innym - szkoda mieć aku rozładowane jak sie rano przyjdzie .

pitolisz Rejs - jak jest dobre ładowanie to aku nie ma prawa sie rozładować - chyba że rzeczywiście światła włączone są całą dobe wtedy masz racje ja w trakcie jazdy mam zawsze włączone i jestm mi ztym dobrze

w zimie to najlepiej w ogole nie jezdzic! po co marnować akumulator i bude

@ race no przecież w fiatach światła gasną po wyłączeniu zapłonu ziooom! Więc po co wyłączać wogóle?

pozdro