| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegafan Omega włocławek | 2004-11-14 20:32:05 teraz to już za każdym razem to robi może zawory rozgrzewają sie do czerwoności(od zbyt ubogiej mieszanki) i od tego jest ten samozapłon......poradźcie coś.......... pozdr |
betar Mazda 626 gdynia | 2004-11-14 21:03:51
|
Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2004-11-14 22:51:45
Jeżdżę również CorsąB 1,2 (silnik C12NZ) z gaśnięciem miałem taki sam problem, ostateczna wersja dolotu wygląda następująco: Na wlot powietrza na metalowej belce(na której jest zamek pokrywy siln.) nałożyłem rozciętą wzdłuż plastikową butelkę(odcięte dno i wlew). Plastik przymocowany jest wkrętami mocującymi reflektor, chłodnicę itp. Powietrze teraz dostaje sie do wlotu bokami rozciętego plast. walca a nie bezpośrednio zprzed chłodnicy. Zalety tego rozwiązania: pobieranie zimnego powietrza z zewnatrz a nie z komory silnikowej, zmniejszony hałas szmerów ssania. Silnik nie gaśnie nawet przy max prędkości po przełączeniu na luz. Przerobiłem również sterowanie powietrzem ciepłe/zimne w obudowie filtra powietrza -wymontowałem uchylną klapkę - teraz jest zasysane tylko zimne powietrze. [ wiadomość edytowana przez: olmar dnia 2004-11-15 14:02:01 ] |
mlac Skoda Octavia Tour T ... Kraków | 2004-11-15 08:43:24 Radze sprawdzić czy nie bierze wam benzyny przy pracy na gazie. Kolega miał tak że jak gasił silnik kluczykiem to samochód jakkby jeszcze dostawał "czkawki" i dopiero gasł po 2-3 sek. i okazało się że dostawał minimalnie benzynkę przy przełączeniu na gaz.
Pozdr |
omegafan Omega włocławek | 2004-11-15 14:06:40 jestem świeżo po regulacji i mieszanka jest raczej dobra........wypalone zawory.......czy nie bierze benzyny to sprawdze dzisiaj i sie zobaczy......ja myśle że to pewno świeca sie jeszcze żarzy i dlatego jest ten samo zapłon......spr z tą beną i jutro polece do gaziarzy.......
pozdr |