(126) - problem z predkoscia max !!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wiec moj problem wyglada tak: wczesniej po zlozeniu silnika ( totalna seria) rozpedzalem mojego "boba" do 112km/ wg. licznika !! a gdy splanowalem glowice 3mm i wywalilem dziore 5x5cm w dolocie powietrze (w dnie puszki) to jakos go zamulilo-- choc na poczatku szedl lepiej leje lepsze paliwo ,gaznik jest wyreguloewany, tylko meczy mnie STUKOWE SPALANIE !!!!! wczoraj udalo mi sie rozkrecici do 105km/h ,ale czesto niemoge nawet 100 przekroczyc !!!na 3 biegu jeszcze idzie ale 4 ma mola(mula??) pomozcie ,aha sprezanie na 1 = 1,20 MPa , a na 2 + 1,25 MPa !!!!

Jak nie zmieniałeś wałka to po co przestawiałeś zapłon ?? Ustaw na 10" i powinno być lepiej.U mnie było podobnie(zapłon na 10 to wolniej sie zbierał ale większe Vmax,a na 15 to lepiej sie zbierał ale na Vmax traciłem)

witam

powiem że mam podobny problem ze swoim autem , ja niestety sama przeróbek nie potrafie ale jakiś czas temu pasek klinowy mi sie zerwał i zajechałam silnik :/ wiec był kapitalny remont , ale teraz własnie auto słabo ciągnie o jeżdzie 100 to nawet nie myśle bo ciagnie przy 80-90 jak mół, nie wiem czy coś sie da z tym zrobic

Cytat:
2004-11-25 11:06:31, Bukowina_Driver pisze:
Jak nie zmieniałeś wałka to po co przestawiałeś zapłon ?? Ustaw na 10" i powinno być lepiej.U mnie było podobnie(zapłon na 10 to wolniej sie zbierał ale większe Vmax,a na 15 to lepiej sie zbierał ale na Vmax traciłem)

a chrzaniu gdzies napisal cos o zaplonie? bo ja nie widze.

miałem kiedyś podobny problem... wszystko wrociło do normy po zmianie aparatu zapłonowego więc raczej tu jest problem nie mowie zebyś zmieniał, tylko wyreguluj... u mnie był tak wyłatany ze regulacja mu nie pomagała...

Nie wydaje mi się by była to wina aparatu. Raczej wałka i glowicy. Im bardziej ciachnięta główka i seryjny wałek tym gożej jest Może przefazowanie wałka w prawo by pomogło?? Ja na serii wałku i głowicy -4,5mm też nie mam rewelacji!! Tak więc stawiam na ow zestaw

tez mam problemy zpredkoscia nie wiem co jest jade sobie 1,2,3 paka na liczniku momentalnie 4 dalej idzie i raptem cos sie dzieje dziwnego..
samochod dalej przyspiesza jak glupi obrotek iedzie dalej w strone czerwonego a licznik dochodzi za to 140 i dalej nie idzie nie wiecie co to moze byc? podejzewam ze sie wskazowka zacina moze by jak tak skrocic...
chrzanu zloma masz i tyle szykuj 3 kola na mojego