MotoNews.pl
5 WSPOMAGANIE-opór w kręceniu kierownicą (70339/45) - NT

WSPOMAGANIE-opór w kręceniu kierownicą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
POMOCY -zanim go spalę chcę wiedzieć co mu jest ?Wymieniłem pompkę wspomagania .i nic dalej problemy -wycieków nie ma -słychać syczenie podczas skręcania przy maglownicy-które odpuszcza po "zerwaniu"albo po gwałtownym kręceniu w prawo lewo.
Przy popmce jest przewód wysokiego ciśnienia zdaje się.Czy on powinien być sztywno skręcony z pompką.?w sumie płynu nie ubywa .maglownica sucha.jedynie pompka była lekko "obsmarkna"własnie przy tym przewodzie.
help!!!!!!!!!
Sebastian

[ wiadomość edytowana przez: devil75 dnia 2004-11-15 16:17:23 ]

.... może jakis przewód cośnieniowy masz niedrozny .....

i co dalej?przedmuchac je czy jak?sprezarka?w sumie musze wniknac ktory syczy -moze stetoskopem?

dzieki za pomoc

Cytat:
2004-11-15 18:05:35, devil75 pisze:
i co dalej?przedmuchac je czy jak?sprezarka?w sumie musze wniknac ktory syczy -moze stetoskopem? dzieki za pomoc

no nie wiem czy sprezarka cos da, w koncu w ukladzie wspomagania tyz jest duze cisnienieto by sie sam przedmuchal
a moze sie zapowietrzyl?

.. też jest taka opcja ..... ale jak juz sie odpowietrzy to nie powinien się tak szybko zapowietrzyć ..... kolega jak gwaltownie skreci w prawo to wszystko zaczyna chodzic oki ......

Ha -odpowietrzanie(czyli powoli krecenie kierownikiem 4x w prawo lewo) dziala na chwile te cholerne syczenie .Kolo rozbieral tez maglownice bo podobno mial cos podobnego w focusie -sprawdzil czy uszczelniacze "nie spuchly"mówił ze nie "spuchly".
Cholera z tym wspomaganiem .jakies 150 tys.km temu tez padla maglownica ale to bylo od krecenia na maxa(pozyczylem jełopowi auto...)byla wymienionai jakos 3 latka dzialalo.

chyba go jednak spale......
Moze ktos zna jakies adresy szrotów w Niemczech blisko Szczecina ?

Staawiam na zły płyn .... Może stary a może niewłaściwy, Ja tak załatwiłem w audi najpierw syczało potem bzyczało a potem..... ucichło i się zj.....o.
Pozdr.

.... może nalej ELF-a czerwonego ..... u mnie na takim śmiga jak talala .....