| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
brightblade Fiat 126p szczecin | 2004-11-07 08:53:29 witam, jak w temacie zalelem 3/4 baku przejechalem 89 km i juz mi swieci rezerwa =( zauważylem tez, ze na odcinku przewodu paliwowego pompka - gaznik zasuwa powietrze, nieduzo ale jednak, ale to chyba nie przez to osiagnełam tak duze spalanie, gaznik mam ustawiony, uszczelki w nim sa nowe, filtr tez, przed wczoraj zmienmiłem przewody paliwowe, zapłon jest ustawiony na 10 stopni, ustawiałem pistoletem tak wiec nie ma mozliwosci zebym sie pomylil, srobka w gazniku wykrecona jest na 3 obr, orb jalowe ustawione na 900 obr, nie mam pojecia co to moze byc =( |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-11-07 09:13:24 A moze masz gdzies wycieki ? a co do powietrza to nieszczelnosc gdzies musi byc i sie dostaje. |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-08 11:40:48 a jakie masz chłopie swiece??
nie jeżdzisz czasem na ssaniu / zbyt bogatej mieszance?? wskazaniem rezerwy się nie sygeruj, bo jest to orientacyjne wskazanie - od 2.5 do 6 litrów paliwa... jak byś do spodu wyjeździł to co innego... mój DF palił 25l / 100 km jak go dostałem w swoje rece, powód - stare spekane przewody paliwowe, miedzy pompa paliwa i gaźnikiem... przy wysokich obrotach przewody strzykały paliwem na prawo i lewo, a śladów wycieków nie było żadnych.... wymien na inne, najlepiej taki które wytrzymuja wieksze ciśnienie... - w maluchu moze być jeszcze zapchany /niedrożny przewód zwrotny do baku i pompa na siłę wtłacza paliwo do gaźnika... jeśli: - zapłon, - zawory... jest ok... to znaczy ze masz okropnie ciężka nogę, albo duze opory ruchu: - trą hample, - zakleszczony reczny, - zatarte łozyska kół... |
brightblade Fiat 126p szczecin | 2004-11-10 14:44:20 dzieki panowie za pomysly
|
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-11-11 08:58:17 Nie chciało mi się szkać stąd tutaj owe gaźnikowe zapytanie Słuchajcie, mam problem z gaziorek w kumpla autku Wielkie THX za wszelkie pomysły |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-11-11 12:08:38 moze byc tak ze kondensator jest za blisko aparatu i sie takie cusie dzieja. lub iskra na obudowe aparatu z przerywacza przeskakuje. |
brightblade Fiat 126p szczecin | 2004-11-18 08:34:17 zmien przewody zapłonowe i po sprawie |