Przelaczanie benzyna/gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej
na jaka ilosci obrotow silnika powinnobyc ustawione przelaczenie z benzyny na gaz?

sebastian

hej strzelam ze masz trabanta 601 z instalka lovato polska butla i parwnikiem landi w takim wypadku musza byc ustawione prawidlowo

Ludzie po 1 wyszukiwarka po 2 potrzebne sa dane wejsciowe zeby byly jakiekolwiek wyjsciowe

pozdr

ok
astra 1,6 8V (jednopunktowy wtrysk)
i z innej beczki...
czy rzeczywiscie trzeba wymieniac tak czesto swiece gdy ma sie gaz (10 tys)

pozd.
sebastian

Na temat gdzie powinny byc obroty sie niw wypowiadam bo ja mam 1st Gen i Gaznik wiec .... u kumpla w Almerze to jest miedzy 2500 a 3000RPM i przy 60 stopniach C

Co do swiec roznie bywa. U mnie najlepiej sie sprawuja Iskra Gaz ponad 10tys spokojnie robia. Najgorzej jak do tej pory wypadly Sagemy takie wieloelektrodowe chyba po 4 czy 5 tys poszly do piachu

pozdr

Zakladaj takie,jakie przewiduje producent silnika i zmieniaj je tez jak nakazuje instrukcja.

Cytat:
2004-08-09 18:39:05, qeb pisze:
na jaka ilosci obrotow silnika powinnobyc ustawione przelaczenie z benzyny na gaz?

Punto II, LPG Tartarini II gen., przełącza się przy 2000 RPM. W zimie zalecają najpierw rozgrzanie silnika do min. 30 st. C.

Pozdrowienia

Roman Sąsiada
katoda(at)poczta.onet.pl.CUT-THIS

Ja polecam ustawienie na ok 3000 obrotów. Jeśli centralka LPG nie wykorzystuje sygnału z czujnika temperatury, to niższe ustawienie prowadzi do gaśnięcia zimnego silnika.

Ja mam ustawine na 2000 obr/min i nic nie gasnie jest ok.
Tomek

moim zdaniem to się ustawia pod klienta tak jak my to robimy

I to jest prawidłowa odpowiedź

Pozdro
Marcin