Koniec uniwersalnej benzyny !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://info.onet.pl/1009165,11,item.html

chyba sobie kpią...

Nareszcie.... Tylko zwiekszało koszty na cpnach ..... Zawsze kilka dystrybutorów wiecej ..... ojciec kiedys tankował mojego malucha jak bóg każe 95 .... i wtedy opamietam rozmowe ze juz było mało chetnych na U. pozatym cena nie była sporo nizsza od 95 .. Same dziadki praktycznie tankują uniwersalna tak to wszyscy 95 .....

A te prepratay to sobie mozna o d.... wytłuc znajac zycie wyjdzie ze 95 np 4 zł a U wyjdzie 4,50 bo koncentrat kosztuje .....

Panowie koniec świata ! to co głowice mam zmienic na elegantowska ? niech mi za to zaplaca ! Przeciez przepuszcza taka kase ze sie w pale nie miesci, starych aut jest od cholery...

Mysle ze teorie o negatywnym dzialaniu benzyny bezolowiowej na starsze silniki (konkretnie te ktore posiadaja nieutwardzone gniazda zaworowe) sa mocno przesadzone. Tankowalem do Malucha benzyne bezolowiowa, mimo iz nie byl do niej przystosowany i nie zaobserwowalem zadnych ujemnych skutkow. Po zdjeciu glowicy, gniazda wygladaja normalnie, przylgnie nie sa wypalone.

Wielu z Was montuje do aut gaz, a przeciez to duzo bardziej suche paliwo w stosunku do etyliny lub benzyny uniwersalnej niz benzyna bezolowiowa...

Cytat:
2004-11-15 20:40:07, KrauzeR pisze:
Panowie koniec świata ! to co głowice mam zmienic na elegantowska ? niech mi za to zaplaca ! Przeciez przepuszcza taka kase ze sie w pale nie miesci, starych aut jest od cholery...

Myślałeś o wzięciu dobrego rozpędu...? Gniazda se wymień jak się boisz i nie becz.

ja odroku leje pb 98 bo stukowe meczylo........a mam glowice z 82.,

jak na LPG nie psuly mi sie gniazda zaworowe to sadze ze na bezolowiowce tez bedzie ok

najbardziej mnie denerwuje ze miesiac temu zkonczylem kapitalke silnika i jakbym wiedzial ze takie cos bedzie mialo miejsce to bym sobie przy okazji oprocz zaworow zmienil gniazda

Ciekaw jestem jakby puścić ankietę, ile % osób zdeklarowałoby jazdę na U95. Chyba mały odsetek...

Ja tam leję PB od dawna (2 maluchy i jeden DF)....I nic się nie dzieje...

Chociaż, jakbym miał autko w idealnym stanie, z głowicą nieprzystosowaną do PB, pewnie inaczej patrzyłbym na sprawę...

No cóż... z mniejszością się mało kto liczy ....

mialem 126p ze stara głowicą, no nowej brakowało mu kilku miesięcy.. zawsze lałem U95, skoro była a do takiej własnie zaprojektowali ten silnik to po co mialem kupowac Pb..

Mój nigdy ne widział U95 w swoim baku także wbijam w to, a CI którzy wlewali U95 teraz będą lać bezołowiową 95 i też będzie dobrze, nie ma co panikować.

a ja leje 98 bo u mnie kosztuje tyle samo czyli z tego samego dolka pewnie jest ale komfort psychiczny ile lepszy

Witka
Przykro mi ze tacy zli ludzie jestescie i jakiemus milemu panu z gory psujecie biznes mowiac ze dodatkow nie trzeba lac
Pozdrawiam
Domin

Szkoda ja tam lalem U95 w sumie to dalej leje Zawsze jak zalalem PB to jakos tak autko dziwnie sie zachowywalo chodzilo glosniej i wogule Juz mnie to wszystko wqurwia Chca wykonczyc stare samochody No coz bede powoli przyzwyczajal Mojego maluszka do PB Mam nadzieje ze mu nie zaszkodzi !!!!

Ja od ponad roku śmigamna bezołowiowej i jest gitara Niech likwidują!!

w mądrej ksiązce od DFa pisze ze mozna jeździc na bezołowiowej - tylko raz na trzy tankowania trzeba ołowiową... i bedzie ok...

a co z silnikami 903 z 127?? idzie cos pozmieniac w tej głowicy ?? czy mozna jezdzic na bezołowiowej??

Jak ktos na liście 126p słusznie zauwazył :

Na stacjach sieci BP nie ma już paliwo U95 w czystejpostaci od ponad roku.
Dlaczego. Na początku 2003 roku na stacjach BP do zbiorników podziemnych U95
jest wlewane paliwo PB95 i tylko jest dolewany specjalny "uszlachetniacz"
wyprodukowany specjalnie dla potrzeb konceru. Tak wię jak tankujecie paliwo
na BP u95 to od przeszło roku tankujecie tak naprawdę bezołowiowa tylko z
dodatkiem. Nie wiem jak się ma sprawa do innych stacji.

własnie ból świeżego nie znajacego sie kierowcy kazali do maluszka tankować uniwersalną to sie tankuje , a na wiekszości stacji nie ma własnie tej benzyny, co robić ?

czy spokojnie moge spac taknując cos innego ? i co oto pytanie

Cytat:
2004-11-16 13:21:43, famka pisze:
własnie ból świeżego nie znajacego sie kierowcy kazali do maluszka tankować uniwersalną to sie tankuje , a na wiekszości stacji nie ma własnie tej benzyny, co robić ? czy spokojnie moge spac taknując cos innego ? i co oto pytanie

Witam Panią jak krzemowy mowi lać, to lać