Ogrzewanie w e36 (inna zagadka)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy to normalne ale u mnie gdy ustawie kierunek nawiewu na szyby lub na nogi to nie reaguje pokretlo od teperatury powietrza (cieple/zimne) obojetnie czy jest na niebieskim czy na czerwonym to leci cieple. Jesli kierunek nawiewu jest na kierowce i na pasazera z glownych wylotow powietrza na dece rozdzielczej to pokretlo od temperatury zmienia powietrze z zimnego na cieple i odwrotnie...

prosilbym uzytkownikow e36 o informacje czy u nich jest tak samo.

ja mam podobnie w e34 z klimą raz działa OK a raz są właśnie takie jaja jak piszesz myśle ,że to jakaś awaria ale nie wiem czgo

tez mam klime, ale u mnie nie jest raz tak a raz inaczej tylko zawsze tak jak napisalem ;] slyszalem ze bycmoze tak musi byc ale facet pewnosci nie mial czy to jest prawidlowe dzialnie.

nikt wiecej na tym forum nie ma e36 i nie moze tego sprawdzic???

Ja mam e36 ale akurat z grzaniem mam tak ze leci mi caly czas zimne powietrze idzie oszalec umarznac wiec ci nie pomoge moze to grzanie byc przyczyna grzania sie mojego autka

no to ty masz na 100% cos zepsute ale o tym juz pisales w swoim temacie a ja prosze tych co maja sprawne ogrzewanie zeby sprawdzili czy dziala im zmiana powietrza cieple/zimne w kierunku nawiewu na nogi albo na szybe.

u mnie jest wszystko ok nic takiego sie niedzieje co napisałeś regulacja jest w każdej pozycji pokrętła

ja mam tak samo jak ty tolo - byłem u mechanika od BMW i powiedział że są uszkodzone jakieś elektryczne urządzonka co przesówają klapki (czy coś w tym stylu) , nie naprawiałem tego jeszcze ale mechanik mówił że mi to zrobi tylko to dużo rozbierania w przedniej desce jest i cały dzień ponoć zejdzie na naprawę. Ale napewno tak jak ty masz nie ma być - regulacja zimne , ciepłe ma być w wszystkich 3 pozycjach. Mechanik mówił że już robił to on tylko BMW naprawia. HEJKA

z tym całym dniem to troche przesadził wystarczy 15min i masz dostęp do wszystkich silniczków

więc rozumiem że jak rozbiore deske w swoim e34 to tam może lezec przyczyna dlaczego ie ma ciepłego powietrza z wlotów na śroku deski?

Tolo sprawdź bezpieczniki po niemiecku jakoś tak "instrumenten kombination" czy jakoś tak 4 dla wersji bez klimy i 3 dla wersji z klimą, ja u siebie miałem taką historię że leciało tylko ciepłe i właśnie te bezpieczniki były spalone nie wiem jak uciebie bo masz klime a ja nie ale może to to daj znać co dalej w tym temacie

mam pytanie czy u mnie tez moze byc o bezpiecznik lub przekaznik u mnie bez znaczenie czy nastawie na zimnie czy na ciple leci zimnie z wlotów srodkowych na desce,zasna nogi i naszybe wszystko działa jak najlepiej

Cytat:
2004-11-17 01:59:13, TSolek pisze:
Tolo sprawdź bezpieczniki po niemiecku jakoś tak "instrumenten kombination" czy jakoś tak 4 dla wersji bez klimy i 3 dla wersji z klimą, ja u siebie miałem taką historię że leciało tylko ciepłe i właśnie te bezpieczniki były spalone nie wiem jak uciebie bo masz klime a ja nie ale może to to daj znać co dalej w tym temacie

dzieki za rade, jutro sie tym zajme bo dzis pozno bede w domu.

jednak zdazylem dzis spojzec na tez bezpieczniki ;] wygladaja na sprawne (drucik w kazdym jest caly). rzeczywiscie byly 3 bezpieczniki od "instrumenten kombination"

mozliwe jest ze bezpiecznik jest tak uszkodzony ze nie widac tego "golym okiem" ???

ja też sprawdziłem i u mnie też wszystko wporządku

Cytat:
2004-11-17 16:01:55, tolo84 pisze:
jednak zdazylem dzis spojzec na tez bezpieczniki ;] wygladaja na sprawne (drucik w kazdym jest caly). rzeczywiscie byly 3 bezpieczniki od "instrumenten kombination" mozliwe jest ze bezpiecznik jest tak uszkodzony ze nie widac tego "golym okiem" ???

możliwe, bo bezpieczniki wypada sprawdzić próbnikiem może być tak szczelony ,że jest taka malusieńka przerwa której nie widać "na oko"

juz wiem o co chodzi !! jest tak- poziome pokretlo od zmiany cieple/zimne powietrze reauguje tylko na nawiewy centralne czyli na kierowce i pasazera. (to pokretlo jest tylko w modelach z klima)

natomiast jesli chcemy zmienic powietrze cieple/zimne w kierunku nawiewu na szyby albo na nogi to uzywamy pokretel od klimatyzacji (te ze skala temperatury) !!!

w wersji bez klimy zmieniamy 1 pokretlem cieple/zimne przy kazdym kierunku nawiewu...