Jakie amortyzatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i niestety polskie drogi dały radę moim amortyzatorom.
I tu pytanie jakie załozyć gazowe (podoć gorszy komfort jazdy ale chyba w mojej były takie seryjnie montowane) olejowe czy gazowo-olejowe
Moja becia to 520i 90r

oczywiscie gazowe, jeśli nie przestraszy cię (was) cena.
pozdrawiam

ja kupiłem rok temu Quinton Hazel-gazowe i nie drogie ( mogłem żle napisać) ktoś tam mi mówił że to nie dobre i w ogóle. Robie dużo kilometrów i nie narzekam. Są w porzo.

Pytam z ciekawości jaki jest koszt kompletu amorków do 5-tki, jest do sprzedania 525 TDS kombi na wyposażeniu 92 r. za 13 tys. tylko są w niej właśnie do wymiany amory

gazowe amory sa najlepsze. za sztuke najtańszych gazowych trzeba zapłacic około 250 pln.
pozdrawiam

Cytat:
2004-11-14 21:57:21, kornat pisze:
Pytam z ciekawości jaki jest koszt kompletu amorków do 5-tki, jest do sprzedania 525 TDS kombi na wyposażeniu 92 r. za 13 tys. tylko są w niej właśnie do wymiany amory

W połowie tygodnia wymieniam amortyzatory w mojej E-34 - podam Ci wtedy ile zapłaciłam (firma, cena i koszt wymiany)

Cytat:
2004-11-14 23:12:23, Red_Becia pisze:
W połowie tygodnia wymieniam amortyzatory w mojej E-34 - podam Ci wtedy ile zapłaciłam (firma, cena i koszt wymiany)

Super wielkie dzięki

No i stało się amortyzatory zostały wymienione...
nie jest to jakaś rewelacja ale założyłam takie mając na uwadze ich cenę, mają dwa lata gwarancji to może choć tyle posłużą.

Amory AL-CO, /gazowe/ cena za sztukę 280 zł, wymiana gratis
łatwo policzyć całość - 1120 zł.

PS
Oby mniej dziur na drogach !!!
pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: red_becia dnia 2004-11-17 17:43:04 ]

Na rynku z tego co wiem występują dwie odmiany amorków
1-olejowe
2-gazowo-olejowe (potocznie nazwane gazowymi)
Z tego co wiem samych gazowych nie ma. Jak się myle niech mnie ktoś sprostuje, ale kiedyś ten temat przerabialem w E32 i zapłaciłem 480zł za urzywane (2szt. przód) z wymianą i razem z kielichami. Nowe - same wkładki, bez kielichów - wychodziły coś ok 300/350 zł sztuka. Na tych urzywkach przejechałem ok 30-40 tyś km i nadal jeździ bez problemów.

Aaaa i byłu to oryginalne takie jak montowano w bmw, chyba Sachs (gazowo-olejowe) ale nie pamietam na 100%

aldik sa olejowe, olejowo-gazowe np: kayaba gas-a-just i gazowe np kayaba exel-g.
dodatkowo występują jedno i dwururowe.
a tak na marginesie zapytam czy ktos wie ile kosztuje komplet amorków do pajero, tego który jeździ w paryż-dakar? jeśli ktoś zgadnie stawiam browarek. na zagadkę odpowiem jutro.
pozdrawiam