C20NE I NUMER PRZEPŁYWOMIERZA - mógłby ktoś sprawdzić ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Czy numer przepływomierza jest ważny? Słyszałem, że trzeba zakładać o takim samym numerze jak był orginał. Ale gdzie sprawdzić jaki był orginał, jeśli przepływomierz był już wymieniany? Może ktoś zna jakiś link do stronki, gdzie jest podane jakie przepływomierze do jakich silników były zakładane.

U mnie (silnik C20NE) jest założony 0280 202 208. Czy jest prawidłowy? Jeśli nie to jaki powinien być?

Może ktoś kto ma taki sam silnik i orginalny przepływomierz zechciałby zerknąć pod maskę i powiedzieć mi jaki ma numer.

Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrowionka

[ wiadomość edytowana przez: mantee78 dnia 2004-11-28 10:56:33 ]

Chyba jeszcze śpicie po wczorajszych imprezkach
I DOBRZE tak powinno być...
Ale jak już wrócicie do formy, to mam nadzieję, że ktoś zechce mi pomóc, bo stoję przed dylematem - przepływomierz z jakim numerem mam kupić?

Jeśli ktoś ma Omesię z silnikie C20NE i orginalny przepływomierz, prosiłbym o zerknięcie pod maskę i podanie mi swojego numeru.

Z góry dzięki

[ wiadomość edytowana przez: mantee78 dnia 2004-11-28 11:01:45 ]

mantee78 pisze:
Cytat:
U mnie (silnik C20NE) jest założony 0280 202 208. Czy jest prawidłowy?

Dokładnie taki sam numer, ale tam są 2 nr,górny i dolny.Wyszedł bym jeszcze raz ale zaczęło lać niemiłosiernie

witam
EPC dla C20NE podaje takie nr:
90272153
90399364
Są to nr GM, boscha niemam
Pozdrawiam
ILKU

a wiec wyglada to tak:

- dla aut z numerem podwozia do L1019854 ma byc przeplywka o numerze 0 280 202 210
- dla aut z numerem podwozia od L1019855 ma byc przeplywka o numerze 0 280 202 208

zrodlo: robert bosch

ps. takie same przeplywki sa stosowane rowniez w niektorych alfach romeo

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Najbardziej jednak rozwiał moje wątpliwości KIELKAC, podając źródło informacji. Polecam Je wszystkim, ponieważ są tam powiązania części do innych marek samochodów, dzięki czemu łatwiej można zdobyć poszukiwaną część.
Jeszcze raz dzięki i pozdrowionka