MotoNews.pl

łożysko alternatora !!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich i zycze Dosiego Roku !!!Musze z wami podzielic sie moimi dzisiejszymi
bardzo nieprzyjemnymi przezyciami.Jechałem sobie z moja połóweczka do tesciów i jeszcze
zachaczylismy o Mysłowicki REAL ,dojezdzajac do parkingu nagle cos zaczeło sie strasznie
tłuc i pierdziec w pierwszej chwili pomyslałem ze jedzie za mną TRABANT ale nie na długo
bo w moim BOOOLIDZIE zapaliły sie kontrolki i zemdlał mnie tez przybyło znowu siwizny
chce go zapalic a tu z pod machy takie piski i zgrzyty ze mało nie umarlem wkoncu przełamałem
strach podnisłem mache moja dzielna zonka za kólkiem kręciła ja szukałem skad te odgłosy
bo ON nie chciał odpalic tylko piszczał i wył .Wkoncu odpalil piski powoli ucichły i w
ten sposób przyjechałem do Jaworzna ,mogłem sobie szukac warsztatu 31.12 tylko holowanie,
przypomnialem sobie o swoim kuzynie BEST OF THE BEST jezeli chodzi o auta tylko ciezko go
zastac.Na słuch podal przyczyne i tylko utwierdzil sie sciagajac pasek klinowy DIAGNOZA>>>
łozysko od alternatora(UFF MYSLALEM ZE COS Z ROZRZADEM LUB WSPOMA) I w zwiazku z tym mam
kilka pytan :
- ile kosztuja takie łozyska
- czy sa zamienniki Oplowskie
- gdzie takie cos dostane w moich okolicach (Katowice,Mysłowice,Jaworzno)
- moze ktos ma symbole tych łozysk (podobno na Niwce jest dobra hurtownia)

Ale sie rozpisałem ale musiałem sobie ulżyc )))

Mellow M

Witam ! "Cieszę" się, że nie jestem sam na Sylwestra w domu
Nie mogę ci nic pomódz, ale wydaje mi się , że ja też niedługo będę miał kłopot z alternatorem. Własnie dzisiaj usłyszałem "piękne " dzwięki wydobywające się z jego okolic, a im większe obciążenie prądem tym głośniejszy "śpiew". Ciekaw jestem kiedy dupnie ?
Pozdrawiam i Siego Roku !

No tak, panowie malkontenci, a niektorzy dopiero z pracy wrocili...

I po bólu kuzyn wymienił mi łozysko tylne starłem go jak marchewke
nowe kosztuje 22zł w servisie DU KADMAR pewnie w sklepie z łozyskami dałbym
10zł ale dobra nasza.Silniczek dzoni tak pięknie ze przy zakupie "to żęsił"
w porównaniu z tym co jest teraz.Natomiast przypomniała o swoim istnieniu
spręzarka od klimy a scislej sprzęgło lekko szemra ale podobno te typy
tak mają podczas dłuzszego nie urzywania zobaczymy na wiosne.Ale prawdą
jest to co ktos na tym FORUM powiedział DU to straszny ciepluch w
zimie non stop coś mu nie pasuje :to aku to olej itd....BYLE DO LATA i
ZEBY EFEKT CIEPLARNIANY SIE PRZYSPIESZYŁ )))))

Mellow M

Cytat:
BYLE DO LATA i
ZEBY EFEKT CIEPLARNIANY SIE PRZYSPIESZYŁ )))))

Nic tylko zdejmowac katalizatory...

KATALIZATORY ZDEJMOWAĆ??...TO PRZYTYK DO TEGO CIEPEŁKA??....jaśniej proszę bo nienadążam!

Chodzilo mi tylko o szybsze zatrucie srodowiska i wywolanie efektu cieplarnianego przy jednoczesnym zwiekszeniu mocy i momentu naszych silnikow.