Elektryczne szybki przyciski Caro "96

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakupilem el. szybki do pn'a w złomisie i nie ma guzikow... I teraz moje pytanie - skad skombinowac przyciski zeby weszly w zaslepki po przyciskach kolo skrzyni biegow (tak jak w mr91 byly przyciski awaryjnych, wycieraczki szyby, etc?)

Dolaczam sie do pytania. Skad wziac przyciski i gdzie fabrycznie byly montowane? W jaki sposob macie rozwiazane to u siebie?

Fabryczne według instrukcji były montowane w tym miejscu na drobne przedmioty pomiędzy lewarkiem biegów, a ręcznym, chyba klażdy wie o co chodzi.

Fabrycznie byly montowane w PN'ie przy na dole przy konsoli - taka dostawka plastikowa.
Ale u mnie i tak by sie nie dalo tam zamontowac bo przeszkadza fabryczy multilock

Na początku były montowane jak powiedziano pod lewarkiem, a później na lewo od zapalniczki zamiast pierwszej i drugiej od góry zaślepki.

Widzialem oryginalne przyciski na zeraniu, kosztowaly chyba 70 pln za sztuke .
Ale to bylo na jesieni zeszlego roku.

70 zl za sztuke to lekka przesada. Trzeba bedzie cos pokombinowac i wymyslec jakis patent.

jak bedziesz w GUSie na gieldzie elektronicznej tam koles ma sklepik z rożnorakimi przyciskami, przełącznikami (na wystawie są takie wielkie okrągłe właczniki). on ma takie samochodowe ładne przełączniki do szyb, sam sie kiedys oto orientowałem. z tego co pamietam to nie są drogie a wyglądają całkiem niezle

a jakby przerobic przelacznik od wycieraczki tylnej? Bo z moim jest "cos nie tak" bo jest tak do gory (po nacisnieciu zostaje wlaczona) - wlaczona wycieraczka na stale, srodek wylaczone, dol spryskiwacz - po nacisnieciu wraca na 0

I jakby pokombinowac ze sprenzynkiami zeby od szyby w gornym polozeniu tez wracal to sadze ze bylo by okej - tylko ikonka od podgrzewania szyby a nie od opuszczania

Przyciski do szybek muszą mieć dwie pary styków w srodku (dla przełaczania koncowek silnika pomiędzy biegunami -plusem i minusem na zmianę) i dwa położenia niestabilne (po puszczeniu sam wraca), więc nic z wyłącznika do wycieraczki tylnej nie zrobisz. Orginalne przłaczniki widziałem na Wolumenie po 30-35 PLN. Koło GUSu są cholernie drogie powyżej 50PLN. Uwaga na podróbki po 10-15 PLN są do D....

Kumpel zrobił takie cudo i działa już rok bez zarzutów. Zrobię zdjęcia i podrzucę obejrzycie ocenicie .

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-05 08:22:06 ]
[ powód edycji: Redagowałem ]

wrocław:
polonez 70 zetów
CC 29 zetów
szrot za 4 sztuki 20 zetów

Cytat:
2004-04-21 20:25:04, rogacek pisze:
wrocław:
polonez 70 zetów

Za sztuke czy za 2??

Da się zrobić od przycisku tylnej wycieraczki potrzeba tylko blaszki dwustronnie wygięte o tak : -n----n- żeby wypukłe były na rogach i będzie odskakiwał ( tylko niewiem czy w którymś fso-wskim przycisku były takie blaszki , bo dorobić może być kłopot )

Rozbierałem wiele przycisków i wiem że jest to możliwe , tylko problem tych blaszek

cena za sztukę

No chyba ktos zdrowo na glowe upadl z tymi cenami... 70zeta za 2 mozna jeszcze przezyc ale za 1... To szybki wtedy 200 + 140 guziki + 140domykanie

Witam
Ja mam przyciski w Caro '94 na podstawce w miejscu na drobiazgi , jakby pod lewarkiem. Skopał mi się jeden przełącznik, więc kupiłem na allegro dwa uniwersalne po 9 zł od sztuki. Od oryginału różnią się tylko tym że mają 5 nóżek (włoskie mają 6 bo są podświetlone i właśnie ta extra-nóżka idzie na diodę). Pasują idealnie w miejsce starych i wyglądają jakby tam były od dziecka. Na allegro rozprowadzał je jakiś e-sklep z elektronicznymi szpejami. Nie ma sensu kupować oryginałów za kilkadziesiąt zyli od sztuki (były kiedyś na allegro).

Cytat:
2004-04-20 21:23:30, Mebig pisze:
Fabryczne według instrukcji były montowane w tym miejscu na drobne przedmioty pomiędzy lewarkiem biegów, a ręcznym, chyba klażdy wie o co chodzi.

Witam
Czy takie przyciski fabryczne z caro 94-96 (te mniejsze) będą pasowały w fabryczne miejsca do deski w Polonezie plusie ???

[ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2004-11-01 18:16:21 ]

Cytat:
2004-11-01 18:14:08, -DLUGI- pisze:
Witam Czy takie przyciski fabryczne z caro 94-96 (te mniejsze) będą pasowały w fabryczne miejsca do deski w Polonezie plusie ??? [ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2004-11-01 18:16:21 ]

Tak. W caro były włożone w gniazda-przejściówki. W plusie bezpośrednio w konsolę.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

ja coś takiego bede w swoim rzeżbił teraz z tyłu , tylko zastanawia mnie jak te przednie przerobić na tył , chyba się da ?