| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2004-11-19 18:31:21 Mam problem i pytanie:
Dzisiaj rozebrałem silnik-i na cylindrach i tłokach nie ma zdnego oznaczenia grupy sekcyjnej czy sa inne miejsca w ktorych no jest wybite?? Sa tylko oznaczenia numeru katalogowego czesci. Teraz pytanie:jest to normalne???czy mam jakies "dziwne" czesci bez oznaczen?? z gory dzieki za odpowiedz [ wiadomość edytowana przez: buczek21 dnia 2004-11-19 18:35:17 ] |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-11-19 21:10:06 na tloku malucha powinna byc litera selekcji i nr wymiaru np 77,0 77,2 i dodatkowo strzalka jezeli tego nie masz to albo ktos tloki polerowal albo poprostu strefa 11 jakas prawde mowiac nie widzialem jeszcze tlokow zeby tego nie bylo, chyba ze nagar wszystko zaslania [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-11-19 21:12:16 ] |
Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2004-11-19 22:07:01 tutaj sa wszytskie oznaczenai jakie znalazłem(tłok jest cały wyczyszczony-tak ze nie ma innych)
a)1 tłok: -na wewnetrznej stronie płaszcza(za piasta)7564 624, -po przeciwnej stronie DCS 18/5 -a na srodku jest 8-ale podobne to troche do B b)1 cylinder: -po stronie bocznej zewnetrznej(w strone 2 cylindra):4379963 4H c)2 tłok: -na wewnetrznej stronie płaszcza(za piasta)7664624, -po przeciwnej stronie DCS 3/5, -a na srodku jest 8-ale podobne to troche do B d)2 cylinder: -po stronie bocznej zewnetrznej(w strone 2 cylindra):4379963 3D Nie ma zadnych strzałek,ani innych oznaczen oprocz tych co podałem-bo całe tłoki sie az swieca-takie czyste |
Royber F&F Sympatyk 126p Poznań | 2004-11-20 07:59:24 Buczek nie sekcyjną, a selekcyjną inna sprawa, że żeczywiście dziwna sprawa [ wiadomość edytowana przez: royber dnia 2004-11-20 07:59:50 ] |
Zielik ASTRA I white HB Ostrów Mazowiecka | 2004-11-20 17:15:52 No więc sprawa jest wyjaśniona...
Te niby 8 to musi być jednak B... a jesli chodzi o selekcję B to na cylinrach jest od góry (od strony głowicy) pieczątka z literką i to oznaczenie faktycznie nie ma prawa przetrwać zbyt długo. Różni producenci... różne oznaczenia. Natomiast ja zakładałem u siebie zestaw z selekcji A i on miał wybite na cylindrze na żeberku... A z cylindra wyjętego z silnika nic się nie dało odczytać... Z tym że kto wymienia same tłoki bez cylindrów???? Jak masz oznaczenie na tłoku to wiesz jaka jest całość. TERAZ MAŁA UWAGA: Mam dla was złą wiadomość - ZESTAWÓW Z SELEKCJI "A" nie ma już w żadnej hurtowni motoryzacujnej!!!!! Tak więc już niedługo będzie możliwość założenia tylko "B". Radzę zwrócić uwagę na dystrybucję tych zestawów - kupujcie tylko w zaufanych sklepach - bo trafiają się takie badziewne że szok! Jak sprzedawca w sklepie jest uczciwy to rozpakuje zestaw i sprawdzi ale większość leje na to i sprzedaje a można się rozczarować przy wkładaniu! Przy kupnie takiego zestawu zawsze sprawdzajcie czy sworzeń da się włożyć do tłoka!!! Bo bywa że nie ma takiej siły żeby go wcisnąć! A on powinien mieć pasowanie mieszane (jak ktoś miał mechanikę techniczną to wie...) czyli wchodzi ciasno ale jak się dobrze ułoży w tłoku to dosłownie można go przesuwać w nim małym paluszkiem... Cena zestawu to 179 zeta jak by ktoś był zainteresowany. POZDRO |