| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-02 01:07:11 To już mój czwarty pas na przedniej szybie z koleii i (mam nadzieję) już ostatni.
Najpierw miałem wiśniowy błyszczący, potem czarny matowy, potem wiśniowy matowy a w końcu teraz mam czarny błyszczący i przy tym już pozostanę gdyż w porównianiu z poprzednimi ta "brewka" najlepiej pasuje - gra z czarnymi szybkami i tworzy komplet... Rewelacyjnie się sprawdza w dłuższej trasie w słoneczne dni - a teraz słonka nie brakuje. Naklejanie trwało jakieś 40 minut razem z młodszym bratem - klejone na "mokro". Sama folia kosztowała mnie 6pln. ![]() |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-02 01:09:37 A co ty Łukasz? Wydłubałeś znaczek z kierownicy?? |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-02 08:36:59 czy taka duza prewka nie ogranicza za bardzo pola widzenia jesli chodzi o przednia szybe ? bo na zdjeciach o taka mala szparka zostaje... hmma co na to policja ? |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-02 09:28:34 1. Znaczka z kierownicy nie wydłubałem tylko wylakierowałem go na czarno.
2. Brewka ogranicza pole widzenia tylko i wyłącznie jeśli chodzi o niebo i temu właśnie służy. Nie ogranicza ona w żadnym przypadku pola widzenia jeśli chodzi o trasę, ulicę, inne samochody. Siedząć za kierownicą widać dokładnie to co powinno się widzieć - czyli zakres widzenia kończy się na koronach drzew tak że nieba nie widać. 3. Jeśli chodzi o policję to przyczepiała się już ona do wielu przeróbek w moim samochodzie ale nigdy do takiej brewki nie mieli zastrzeżeń. |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-02 09:48:04 Łukasz a jak zatrzymujesz sie pierwszy pod siwatlami , a nie ma tych malych ktore sa specjlanie dla kierowcow sotjocych blisko to jak widzisz kiedy jest zielone ? wychylasz si eprzez okno w drziwach?? haha jak Ace Ventura przepraszam za uszczypliowsc ale musze do ciebie wpasc i zoabaczyc a wlasnie jest od wewnaterz czy od zewnatrz? bo hmm mozesz znowu zaczepiac wycieraczkami |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-02 17:58:20
Właśnie to jest jedyny minus tego pasa - w związku z tym zatrzymuję się spooro przed światłami lub podjeżdżam tak blisko sygnalizatora aby widzieć go w przedniej-bocznej szybie... ...albo się poprostu nachylam nad kierownice - ale to naprawdę w wyjątkowych wypadkach Ewentualnie innym wyjściem jest naklejenie pasa od wewnątrz z bardzo ciemnej folii do szyb samochodowych tak że będzie widać sygnalizatory górne...
Poprostu dwa razy w tygodniu myję go szamponem z woskiem a po każdorazowym wyjeździe staram się go przynajmniej opłukać wodą z kurzu... |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-03 14:43:42
Poczułem się teraz jak jakaś fleja |
piotr-ek | 2003-06-03 15:04:44 Zoltar |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-06-03 15:08:00
ja podobnie |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-03 15:35:58 Czyli nie jestem sam. Już mi lepiej A już się bałem, że do myjni będę musiał pojechać |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-03 18:51:32 Już nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem na myjni...
Swojego Esperaka zawsze myję samemu - na działce nad Narwią lub na parkingu strzeżonym na moim osiedlu w Wawie... I tu i tu mam nieograniczony dostęp do bieżącej wody i szlałfu z dużym ciśnieniem także jak tylko mi się nudzi i nie mam nic do roboty to sobie myję... ...wielkim plusem jest również W I E L K A szczotka którą posiadam z naturalnego włosia... wystarczy dwa razy nią po dachu przejechać i dach czysty... ...a młodszy brat z kolei jak nie ma co do roboty to "plakuje" mi listwy i inne drobne elementy... [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2003-06-03 18:52:40 ] |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-06-03 19:03:14 kiedy twoj brat ma wolny termin to podjade |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-06-03 19:04:27 Ze Szczecina się nie opłaca, ale co innego z Piaseczna |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-03 19:05:02 ja tez chce mieskzma obok, sasiadowi by tkaiej malej przyslugi nie zroibl?? no sasiadowi ?? |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2003-06-03 20:11:26 Ja myję raz na tydzień, czasem rzadziej, ale mam siakiś chu..... lakier i kolor! Stosowałem już co się da i zawsze jakieś plamy, a błyszczy sie tylko wtedy gdy woskuję! Ale to przesada co tydzień woskować! W dodatku po każdym myciu załamuję się tylko ilością rysek!
Ale i tak się nie zrażam i próbuję dalej - muszę poszukać takiej szczotki, o której mówisz Łukasz |