| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-05-06 08:49:56 przy instalacji gazowej w aucie robienie układu dolotowego odpada bo LPG nie lubi za dużo powietrza |
wojdi666 HF MEMBER Warszawa | 2005-05-06 09:15:52 mobias raczej masz marne szanse na zgranie tego.Musisz sie zdecydowac czy chcesz szybki samochod jezdzacy na benzynie czy ekonomiczny jezdzacy na gazie.Bo nie pogodzisz LPG z osiągami.Nawet jak ci się to chwilowo uda to napewno w dluzszym okresie czasu rozwali ci to silnik. |
konrad027 HF MEMBER Hyundai Coupe FX Kielce | 2005-05-06 10:30:16 Z tymi obrotami na gazie przy niskich obrotach to normalne pozostaje tylko regulacja. Przy instalacji powinni ci ograniczyc doplyw powietrza, np. u mnie przy Sonacie poprostu jest zatkana czesc wlotu powietrza.
To spalanie w miescie na benzynie chyba troche duze, ja mam Coupe 2.0 ('97r 86 tys przebiegu) i tez tyle spala. W mieszanym trybie ostatnio mi wciagnol niecale 9; jazda dosc dynamiczna nie jakies tam 80 km/h. Co do tego paska u mnie Coupe mial wymienany rozrzad przy 81 tys wiec to chyba normalne. Watpie ze to coupe 1.6 jest mulowate szczegolnie na 2gim biegu wiec to chyba jakis powazniejszy problem |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-06 15:08:04 muła masz na gazie czy na benzynie też? co ci zrobili z dolotem gazownicy? odwrócili ? zmniejszyli wlot? Jak masz zamontowaną klapke antywybuchową? między filtrem a przepustnicą ? z gumką na wierzchu a w środku z ruchomą zapadką? Ja po próbach wuwaliłem srodkową klapke bo za bardzo ograniczała dopływ powietzra.... |
kacza23 HF MEMBER hyundai coupe goleniów k.szczecina | 2005-05-06 19:52:12 uwazam ze niepotrzebnie zalozyles ten gas, to sa wlasnie tylko problemy z obrotami i odpalaniem. osobiscie nigdy nie zalozylbym gazu do auta samochod musi jezdzic na benzynie. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-09 09:49:35 kacza23 gratuluje masz bardzo dobrą postawę, dziekuje zwłaszcza za wsparcie jakiego udzielasz naszemu budzetowi |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-05-09 09:56:55
trochę nie na temat ale wreszcie mam wsparcie |
Kunta_Kinte HF MEMBER Hyundai Coupe Gdańsk | 2005-05-11 23:18:36 Mi pali gazu ok 10 do 11 litrow przy normalnej jeździe .... i nie mam taich problemów (ja mam silnik 2.0 ) może w tym jest inaczej . Paliwa mi pali 9 litrow a mam zrobiony dolot powietrza do storzka i nic mi w tym nie przeszkadza ani go nie zamula więc nie wiem w czym jest problem pojedz moze na kompóter tam może są jakieś błędy .... |