Katowice, okolice, KABLE WN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć. Tak jak w temacie, szukam dobrych kabli WN. Miałem Jamnar czy coś takiego "aż" 4 miechy i są już przebicia. Zresztą dowiedziałem się że te to niezły czajs. Kto może niech pomoże.
Pozdrawiam wszystkich i ściskam

SENTECH albo JC teraz mam sentechy od kilku dni.. JC wytrzymały ponad rok (wymieniałem w ubiegłym roku we wrzesniu) niestety nie znam dokładnych cen. Ale moge sie zorientowac.. bede teraz sprowadzał tez BOUGICORD'y ponoc bardzo dobre.. jak cos to na priv

Witam!!

Właśnie też wymieniłem kable. Stanowczo odradzam Janmory. Wytrzymały tylko pół roku . Teraz kupiłem kable Bosch Silikon Power - 3lata gwarancji .Są to kable takie jak orydinalne z tymi metalowymi osłonami termicznymi przy świecach. Cena 92zł . Naprawdę jak na Bosche to cena rewelacyjna i to z założeniem. Kable sprowadził na zamówienie warsztat : AUTO-MOBIL Ruda Śląska ul. Niedurnego 13 tel. 340-02-30 (obok KWK Pokój). Jak na razie auto na tych kablach chodzi rewelacyjnie a przez 3 lata mam spokój bo tyle jest gwarancji. Gorąco polecam!!!

A skd wiesz ze w trakcie gwarancjii nie padną? Jedyny plus tej gwarancjii to tyle e Ci je wymienia na nowe(bo raczej ich nie naprawią) ale napewno są jakies knify w warunkach gwarancji (czytaj drobne druczki) chyba ze podstawą do gwarancji jest paragon... a jakotakiej karty gwarancyjnej nie ma.. Ja załozyłem JanMory do poldka... dwa lata temu.. i działaja... tylko ze od tamtego czasu przejechałem zaledwie 15tys km. a esperakiem na JC od wrzesnia 2003 zaledwie 23tys. porzadnej eksploatacji (Ci co mnie znają .. wiedzą jak jezdze..)

hmmm...."3 lata gwarancji na wady materiałowe i wykonawcze" ...tak pisze BOSCH...wiadomo!..jak coś rypnie wszystko można przypisać klientowi i taka gwarancja w 98% jest tylko podpuchą ..ale jest!
Cena jest dziwnie dobra....za BOSCHA niecałe 100zł..podejrzanie szokujące
Natomiast z polecenia ludzi co bawią się w takie tematy ładnych pare lat na większą skalę /hurt/ ...zamówiłem przewody WN TESLA...podobno naprawdę bezawaryjne i bardzo wytrzymałe..cena ma być ok.90zł/kpl ...hmmm..sam jestem ciekaw

Ja mam janmary !! jak narazie się trzymią już prawie ROK !! mija lecz tydzien temu wymieniłem tylko kabbelek od cewki do kopułki bo kiepsko siedział / kiepski styk/

Raffsa

W poldku miałem sentechy . Po prawie roku padły i wymienili mi na nowe. Działają już 2gi rok. Obecnie w Espero też mam Sentechy . Kupiłem auto już z nimi i osobiście zrobiłem 20 tyś km w rok. Ile zrobiły wcześniej po prostu nie wiem. Nadal sprawują się dobrze. Polecam

Ja mam te najtańsze packarda z Tych czy coś ???
cena 45 zł gdzieś od ok. 8 tys...... wraz z przewodami wymieniłem kopułkę i palec...

Ale zauważam pewne dziwne objawy .... tzn....... silnik na luzie musi być na wyższych obrotach trzymany [przy ruszaniu] , a jak zgaśnie to jak przekręcam drugi raz kluczyk (żeby zapalić) to muszę go długo trzymać bo nie może załapać (aż zaczynam się bać żeby mi kiedyś prądu w akumulatorze nie brakło ... CO TO MOŻE BYĆ ????

1. Akumulator ???
2. Przewody WN
3. rozrusznik
4. coś innego ????

P.S. [ZUPEŁNE OT] Panowie na forum streetracing.pl czytałem ....

Tutaj żródło ze zdjęciami PRZED i PO

http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=16896&postorder=asc&start=30

Ktoś z was już coś takiego robił ??? i ile taka wymiana elektryki by mogła kosztować (kij razy oko = czas + materiał)

[ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2004-11-22 17:14:55 ]

Po pierwsze - temat wstawienia przekaźników i poprawy instalacji jest przecież dokładnie obgadany i wprowadzony w życie (z dobrym skutkiem) przez AsterixGal-a.
Po drugie - a jak ten kolo robił te fotki? Jeśli oba zdjęcia były robione przy identycznych ustawieniach przysłony, migawki, czułości - to można im wierzyć. Jednak na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że parametry ekspozycji w obu zdjęciach są diametralnie różne...

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2004-11-22 17:12:20 ]