| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-10-19 21:31:45 Witajcie!
Ostatni tydzien jezdzilem na rezerwie. Niestety (a moze i stety) instalacje mam taka, ze przelacza sie dopiero po nagrzaniu sie parownika - to powoduje sila rzeczy wieksze spalanie benzyny, szczegolnie rano jak jest zimno - ssanie itp. Wszystko bylo ok, az do dzisiaj. Wsiadam sobie do samochodu, odpalam, jade. Przejechalem na benzynie jakies pol kilometra po czym samochod zaczal sie ksztusic, spadac z obrotow i w koncu zgasl. Zapalam ponownie - szarpie, wchodzi troche na obroty i w tej samej sekundzie spada, ale w koncu udalo mi sie osiagnac 2500obr. (parownik sie nagrzal juz) i sie przelaczylo na gaz. No to sru na stacje zalac benzyna - na 60zl sie szarpnalem Co ciekawe jak jade jakis czas na gazie to po przelaczeniu na benzyne samochod przyspiesza chwile, po czym zaczyna sie ksztusic. Tak samo jest jak bawie sie tylko gazem - moge go potrzymac chwile nawet na 5tys, potem spada, spada chwile waha sie kolo 1000, az gasnie. Pisze tego posta wlasciwie tylko po to, zeby sie upewnic, czy to na pewno pompa. Dodam, ze niestety jej buczenie po przekreceniu kluczyka stalo sie troche nizsze. Wystarczy kupic sam wklad, czy trzeba cala? Ktos wie gdzie mozna tanio dostac w Warszawie, FGM, Ty juz kupiles? Pozdrawiam QLogic |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-10-20 00:47:01 Spróbuj jeszcze wymienić filtr paliwa. Być może zaciągnął jakiś syf z dna zbiornika i filterek się zapchał. Koszt niewielki, a wymiana nie zaszkodzi, nawet jeśli to nie jest przyczyna awarii. |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2004-10-20 11:23:23 A własnie .... gdzie jest filtr paliwa. Pod maską go nie widzę. Pewnie pod autem. Dajcie znać gdzie szukać |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-10-20 11:40:52 Na wysokości tylnych drzwi od strony kierowcy. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-20 11:46:47
A mi sie wydaje, że to po prawej stronie na wysokośc tylnych drzwi pomiędzy progiem a zbiornikiem. A wygląda to jakoś tak: ![]() [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2004-10-20 11:51:45 ] |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-10-20 21:27:18 No i jestem glupi, dzisiaj przekrecam kluczyk, slucham pompy, dziwnie buczy, ale odpala (musialem jednak dluzej pokrecic). Przygazowuje, ale nic sie nie dzieje, nie gasnie... no to jade - wszystko elegancko. Nie wiem czy sie zbiera jak wczesniej, ale na obroty sie wkreca - palowalem do 6tys No i wlasnie, co sie stalo, ze sie naprawilo przez noc |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2004-10-21 13:38:37 sprawdź czemu dziwnie buczy i wyciągnij tą pompe bo padnie i 400 stówki w plecy |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-10-21 15:20:52 No czekam na jakis wolny dzien to zajrze. Ale teraz buczy ladnie, jak zawsze, chociaz zdarzylo sie, ze jest ten normalny dzwiek i pod koniec, tuz przed wylaczeniem znowu zabuczala nizej... Nie wiem. Wyjme, obejrze, moze czegos sie dowiem Dzieki za pomoc |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-23 13:12:09
Kolega Todi3 jest z Mielca woięc zpewne tam gdzieś kupił. Nie wiem czy kalkulowała by Ci się droga to jakieś 200km od Wawki. Choć swoją drogą cena naprawdę okazyjna. Dzwiniłem do zaprzyjaźnionego sklepu i powiedzieli mi, że mają takową pompkę za 315zeta. |