Tylna wycieraczka mkV kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki maly problem z tylna wycieraczka, otoz raz chodzi dobrze, a raz po wlaczeniu wyciarania nie reaguje i dopiero po czasie sie obudzi i wytrze szybe, nie wiecie moze czym to jest spowodowane?

Ja nie wiem niestety, ale u mnie też zaczyna ostatnio szaleć. Czasem ma taki dziwny odruch, że rusza ok 5 cm, potem przerwa 2 sek i dalej idzie juz normalnie. Podejrzewam te styki międzu klapą a budą, ale pewny nie jestem.

Cytat:
2004-11-24 02:16:17, MasterCheat pisze:
Ja nie wiem niestety, ale u mnie też zaczyna ostatnio szaleć. Czasem ma taki dziwny odruch, że rusza ok 5 cm, potem przerwa 2 sek i dalej idzie juz normalnie. Podejrzewam te styki międzu klapą a budą, ale pewny nie jestem.

Takie cos jak piszesz tez jest, ruszy sie, przerywa a potem idzie do konca.

No to tak jak pisałem wcześniej, chyba to będzie przez te styki. Od spodu kabelki są wkładane na takie wsówki, i u mnie np. nie działało zapalanie światła w bagarzniku bo ta wsówka zaśniedziała i nie łaczyła, no i moze to samo jest z tą od wycieraczki. (Jak wjadę w jakąś dziurę i zatrzęsie autem to wtedy mi załapuje). A jeżeli to nie to to może same styki od zewnątrz są już zaśniedziałe i nie przewodzą z tymi dzyndzlami z klapy. Ale równie dobrze moze być to wina przełącznika zespolonego przy kierownicy.

jutro, o ile bedzie pogoda sprtawdze to, bo z lampka w bagazniku tez mam problemy , tak samo jak piszesz.

ok a ja moze jutro jak znajde chwilkę to zapodam zdjęcie jak wygląda ten cały styk, bo wyjmowałem go u siebie i zrobiłem fotki. Ale teraz to już spadam spać

tez to miałem!! sprawdź styki na klapie i podłodze, ewentualnie wytrzyj!!
Najlepiej sprawdzić jest w ten sposób: włącz wycieraczkę tylnią, podejdź do klapy i jak nie będzie chodziła to dociśnij klapę! może styki sa zabrudzone , albo słabo stykają