| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
elita Kielce | 2003-06-02 20:32:32 ja miesiac temu kupowalem tylko ze w kielcach placilem 80 albo 86 zl.
Pozdrawiam Wiktor |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-06-02 23:19:32 Cena linki oscyluje w granicach 80-100zł, ale wymiana to drugie tyle - poprostu tragiczne podejście... mam to samo i narazie jeżdźę bez rękawa |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-03 09:35:03 To mam do Kielc jechac...? |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-03 16:12:53 Dostep do kanalu mam. A jak sie ja podlacza do recznego (chodzi o rekaw), bo do szczek to pewnie jakos wymysle,
|
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-06-03 16:47:44 No wiec tak.... mialem przyjemność 2 tygodnie temu wymieniać linkę szczenki i bębny wiec mam to na świeżo.! Linka do ecznego 59zł producent "LINEX" podobno bardzo dobre linki z tego co zauwarzyłem linka pasuje idealnie i jest pożądnie wykonana.! Co do wymiany: no wie tak zaczynasz od ściagniecia linki z ciegna ręcznego a raczej odkręcenia nakrętki z ciegna.. to bywa kłopotkliwe ciegno jest długie a nakrętka wkręcona przeważnie do połowy cie przye tobą jakieś 5 do 8cm zardzewiałego gwintu proponuje odrazu odkrecic osłone katalizatora (4 blaszne nakretki) zejdzie ci niżej i można ją przesunąć zyskujesz kilka centymetrów na ruszanie ręką.. ja kupilem sobie oczkową grzechotke 10mm dzieki temu uporalem sie z tym gwintem ale niebyło łatwo.. Potem ściagasz bębny prościzna Wyciagasz zabezpieczenie recznego i wyciagasz linkę może bedziesz musiał zdiąć szczęki jeżeli nieuda ci sie jakimś magicznym sposobem ściągnać zaczelu linki z dzwigni. Troche o zabezpieczeniu: to takie małe ustrojstwo z blaszki umnie sie rozpadło jak tylko je dotknołem problem w tym że go niekupisz nigdzie Rada kupujesz podkladke otwór 9mm średnica powyżej 20mm najlepiej grubą ok 1mm robisz wyciecie tak żeby ją szło załorzyć i już wszytko gra tylko pamiętaj żeby ciasno wskakiwała na plastik... reszty nieopisuje bo już niema więcej niespodzianek dasz se rade.! przyjemnej pracy.!!!!!!!! |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-06-04 11:46:31 nie Chorzów. proponuje poszukać w małych sklepikach. |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-06-04 12:58:27 nio nie do konca samoregulator jest ok tylko jak ktoś niewiej jak się go składa to potem są problemy sprawa dosyć dobrze jest opisana w serwiśówce i są rysunki jak prawodłowo poskładać szczeki i samoregulator a dokładnije blaszke i sprężynkę co jest naistotniejsze w działaniu samoregulatora jak jest on poskładany ok to działa jak ta lala po szczegóły odsyłam do serwisówki.! |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-06-04 13:09:39 Całość miałem poskładaną dobrze a i tak działało jak chciało, mimo wyczyszczenia i nasmarowania (pwnie zależy to od wieku i stanu ordzewienia poszczególnych elementów) - a jak sie wstępnie wyreguluje to potem samoregulacja w zakresie 2-3 ząbków sie ustawi i jest ok |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-06-04 13:23:39 Tak na dokładke powiem że ja też miałem źle poskładany mechanizm samoregulatora a to za przyczyną braku wypukłej podkładki na rurce na szczęce. Brak tej podkładki powoduje już kijową prace samoregulatora a w konsekwencji ciańkie tylne Hamulce.... ale otym dowiedziałem się dopiero z serwisówki. |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-04 19:02:06 Dzieki za wszystko, ale jak tak czytaam to chyba oddam go do lekarza, niech ma cos z zycia |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-06-04 19:50:26 Ja chyba tez tak zrobie - bo wyglada to na kilkugodzinna zabawe pod autem,....... a na recznym 1 kolo o polowe gorzej hamuje... mechanik to pewnie naprawi.....Nie sadze zeby to byla jakas prostsza awaria... |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-04 21:38:21 To moze byc maly problem, ja tez to mialem i powiedzieli mi ze to jest cylinderek. Jak zaczeli wymieniac okazalo sie ze jest stary i jakis zepsuty, ale po wymianie dalej bylo tak jak wczesniej, czyli cylinderek wymienilem - i dobrze - ale to nie to bylo. Coz podkrecilem troche linke i bylo w miare dobrze, ale na jakies 3 miesiac, po tym czasie znowu trzeba bylo podciagnac linke, zrobilem to i jak pojechalem do zakopca i jak sobie zaciagnalem reczny to az sie urwala. Potem musialem wracac w cala zakopianke w korku na noznym Wniosek taki jak masz espero z 96 / 97 roku i jeszcze nie wymieniales linki to nic nie da sie zrobic ona jest stara i wyciagnieta, czas najwyzszy na zmiany. |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2004-11-24 11:11:10
Wczoraj zablokowało mi koło w lewym tylnim kole odkleily sie okladziny i przy jezdzie do tylu wchodziły na siebie i STOP !! ale rozebralem, wymieniłem i teraz muszę coś zrobić z tym ręcznym !! a po drugie zastanawiam się czy dobrze poskładałem. wię oto do was mam prośbę jak ktoś ma serwisówkę to PLIS HELP MI. !! Pozdrawiam Raffsa |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-11-24 14:15:21 tak wyglada rozlozone
a tak zlozone ![]() |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2004-11-24 17:23:11 Dzięki !! wg rysunku widze ze wszystko dobrze poskładałem teraz tylko cos z tym recznym musze zrobic bo strasznie wysoki !! ale trzyma idealnie !!
Początkowo halucle troche trzymały ale już się chyba dotarły !! Raffsa |