UWAGA OSZUST

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostrzegam przed założeniem instalacji LPG w niesprawdzonych warsztatach. Wybrałem warsztat z ogłoszenia prasowego i nic nie zapowiadało problemów. Okazało się że nie otrzymałem homologacji potrzebnej do zarejestrowania samochodu. adres tego warsztatu Kraków ul. Pachońskiego 9 firma nazywała się AUTO MASTER , a teraz zmieniła nazwę na EFEKT GAZ ( efektownie to cię mogą wydymać). JESTEM W KROPCE MUSZĘ ZDOBYĆ LEGALNĄ HOMOLOGACJĘ MOŻE KTOŚ MI DORADZI JAK.

Nie rozumiem, ja bym facetowi zrobił trochę "dymu", np. złożył skargę do PIH-u, Federacji Konsumentów. Przecież to jest nielegalne. Z tego co się orientuję to nie można nawet jeździć z założoną instalacją bez homologacji - nawet gdy nie jest używana. Ostatecznie pozostaje droga sądowa. A byłeś wogóle u niego z tą sprawą? Może po prostu zapomniał Ci wypisać. Coś mi się zdaje, że tu może chodzić o homologację na zbiornik, którą dołącza producent np. Stako, warsztat tylko wpisuje datę montażu. Bez tego jak się jeździ to nawet drogówka może się przyczepić, chociaż nie wiem czy zgodnie z przepisami (bo przecież jest stempelek w dowodzie, ale tak słyszałem i zawsze to ze sobą wożę).

atest jaki potrzebujesz to ATEST NA BUTLE
i zaswiadczenie z warsztatu o montazu instalacji.

a czy rozmawiales z wlascicielem???
nie dosatalem homologacji- to jeszcze nie oznacza ze jej nie dostaniesz.

Cytat:
JESTEM W KROPCE MUSZĘ ZDOBYĆ LEGALNĄ HOMOLOGACJĘ MOŻE KTOŚ MI DORADZI JAK.

idz do zakladu ktory ci zamatowal instalacje i powiedz ze maja ci dac wszystkie brakujace dokumety.

A czy przypadkirm nie wysłał ci pocztą tej homologacji??
Tak właśnie było w moim przypadku. A do czasu kiedy nie miałem jeszcze papiera i wpisu do dowodu rejestracyjnego gazownik w razie czego kazał mi legitymować sie rachunkiem za założenie instalacji. W wydziale komunikacji potweirdzili, że tak jest. A homologacja przyszła za jakieś 3 tygodnie z Warszawy - chociaz gaz montowałem w Żarach k. Zielonej Góry.

Miałem nieszczęście zamontować gaz w tym zakładzie. Potwierdzam że łysy właściciel tej firmy jest oszustem i naciągaczem. Ja również nie dostałem od niego homologacji - twierdził, że przyjdzie pocztą - zwodził mnie tak kilka miesięcy aż zastałem na drzwiach kłodkę i ślad po nim zaginął.
Pomijam już jakość zamontowanych podzespołów.
Zamontował mi II generację bez zabezpieczeń na plastikowy kolektor a miał być IGS. Mam pytanie czy ktoś wie jakie są namiary na jego nową firmę -EFEKT GAZ jak pisze ARTES.
Wszystkich poszkodowanych proszę o kontakt kolodzim@wp.pl
Pozdrawiam
PS Legalną homologacje wraz z fakturą wystawi niestety (na szczęście ?) każda firma za opłatą ok 200 zł
Facet z AutoMastera nie miał uprawnień do wydawania homologacji albo to był jego kolejny sposób na zaoszczędzenie kasy.