| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
M_L_O_D_Y Był 126p,Obecnie CC7 ... Poręba | 2004-11-20 22:06:36 Witam kolegów.Szukałem w wyszukiwarce i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-11-20 22:29:36 chyba najlepszym sposobem bedzie uszczelnienie kanalu, zeby cieplo nie spieprzalo gdzies podr0odze tylko zeby dochodzilo do dysz nawiewu |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-21 00:08:10 Na stronie terytorium był fajny patent.
Nie pamietam adresu to nie podam ..... Koszt niewielk ia efekt spory. Ja mam klapke bez termostatu na srube cały czas zamknietą , nie robie wiecej niz 10 km wiec nei przegrzewam go a ciepło szybko leci do kabiny.... |
SWIRLIP był se maluch... :( SoPoT | 2004-11-21 06:57:47 http://www.terytorium126p.pl [/IMG] |
_Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2004-11-21 08:04:19 |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-11-21 10:38:59 Grzać i tak do końca dobrze nigdy nie będzie bo całe ciepło ogrzewa metalowy tunel i nieocieploną "nerkę". Tak więc najpier poprawki fabryki a dopiero tuning ogrzewania!!
|
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-11-21 14:28:06 ja mam ogrzewanie takie ze klapka jst na stale przykrecona, dmucha cieplem przed recznymi przy lewarku i jest cieplo w miare szybkko w aucie. |
Mrozus Kadett C Łódź | 2004-11-21 14:44:11 ja mam wycieta dziore w kanale w tej klapce co ja mozna odkrecic, wlozona w ta dziore naweiew od skody (taki co normalnie jest w desce rodzielczej, okragly) i maluch nagrzewa mi sie baaaaaardzo szybko cos takiego |
M_L_O_D_Y Był 126p,Obecnie CC7 ... Poręba | 2004-11-21 22:02:03 A czy przyczyną tego ze u mnie tak słabo to grzeje moze być ta wajcha z przodu którą sie wciska aby ogrzewanie działało?Moze jest tam jakaś przepustnica która sie do końca u mnie nie otwiera...sam nie wiem ale zauwazyłem że za przednią półką jest od góry przymocowany jakiś plastik do którego wchodzi rurka z tunelu.A co do grzania napewno winy nie ponosi nieuszczelniony tunel gdyz jest bardzo zauważalne że ogrzewanie ostatnimi czasy dużo słabiej działa więc coś sie musiało schrzanić |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-22 15:00:31
to chętnie pochwalę się swoim maluszkiem.... r.78 ale praktycznie zadnych modyfikacji ogrzewania i mam szybe momentalnie odszranianą... ale należy: 1. założyć osłony reflektorów!!! nie dośc ze nie bedzie wpadać koło nich zimne (lodowate powietrze) to jeszcze uchronia przed kradzieżą... 7 zł za komplet ze sróbkami... 2. porządnie zalożyć uszczelke bagaznika... a konce nie kłaść w szpare tylko pod pokrywę do góry... 3. na ten koniec podszybia skierowany do góru naciągnać jakaś uszczelkę... - tego jeszcze nie zrobiłem ale jak przyjda mrozy to naewno 4. dobrze uszczelnić /ocieplić zakamarki pod szybą... zeby przez deskę rozdzielczą nie wpadało zimne powitrze... to też w planach... i mozemy cieszyc się wygrzanym maluszkiem... mozecie wierzyć albo nie ale jeżdza poroz[pinany i nie skrobię przedniej szyby w te śniezyce które nas teraz dopadły... pozdrawiam... |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-22 15:44:36 Hmmm ja tam nie narzekam.
Wczoraj mialem tak cieplo w aucie ze jezdzilem z otwartymi szybami ......
Przekonałem sie ze na max obrotach auto bardzo grzeje - z klapki z tyłu leci gorace powietrze .... Mam kolejny pomysł i raczej go zrealizuje ..... zreszta sami zobaczycie dmuchawy daje dwie tyle ze seryjna jest w bagazniku a druga bedzie zaciagac powietrze nareszcie gorace ..... ulepszony patent tego co jest na terytorium..... |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-23 07:53:51 tak czuczu...
szybki trzeba uchylać zeby boczne i tylna szyba nie parowały... |