(126) cos ze skrzynia:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec moj problem wygl;ada tak ,ze jak jade to nieraz 3 bieg wyskakuje,na zakrecie lub przy wyjsciu z zakretu ,a nieraz przy ostrym hamowaniu i co to jest??

wg mnie to moga byc dwie sprawy
1. wyrobiony 3 bieg
2. jesli za plytko wchodzi to sprobuj podciagnac skrzynie na dwoch srubach z prawej strony drazka

sprawdz poduszki pod skrzynią
ustawienie lewarka
lizak

może też być koniec łożysk.....wsteczny ci nie skrobie przy wciśniętym sprzęgle???

Cytat:
2004-10-26 22:06:11, lukaszc pisze:
sprawdz poduszki pod skrzynią ustawienie lewarka lizak

Ja bym po tych zabiegach jezeli rezultatu nie przyniosa obstwal wyrobienie trybow 3 biegu, lub tych plytek po ktorych lata przesowka

a masz wszystkie sprężynki w skrzyni ??Te co popychają te kulki ;D

to raczej nie kulki bo by niemial jeszcze IV biegu naczy sie tez by wylatywal. pozatym kulki same nie znikna.

jak sie robi redukcje przy takich predkosciach to i skrzynia pada

A mi od kilku dni sie cos dzieje ze skrzynia: jak jade np. na III 60 km/h i puszcze gaz to po zejsciu do ok. 40 zaczyna coś jakby trzeć w skrzyni im predkosc bardziej spada tym tarcie jest glosniejsze. Wcisniecie sprzegla powoduje ustanie halasu. Na II biegu to samo. Powiem tylko ze to slychac jak skurwi syn - bardzo glosno. wczesniej mialem stuki przy ruszaniu i zmianie biegow (opiywalem to na forum). wczoraj bylo mniej glosne ale dzis to juz masakra i slychac to jakby bardzij z prawej strony. Dodaine gazu lub wcisniecie sprzegla powoduje ustanie halasu, podzas przyspieszaina tez nie sluchac, tylko przy jezdzie bez gazu i przy nizszych predkosciach.
Co to moze byc?? help

[ wiadomość edytowana przez: speed555 dnia 2004-10-28 00:05:54 ]

Oleju nalej...

juz ,mialem skrzynke wydzierac z auta ale dobrze ze sasiad mechanik powiedzial zebym jesczze sprawdzil poloski (przy przegubie) czy jest smar - no i nie bylo i to sie tluklo

wiec tak w moim to wymienialem jakis miesiac temu lizak !!!!!!!! i to chyba nie to zeby sie tak szybko wyrobil!??

moze sie poluzowal ???????

witam problem sie powieksza , bo teraz przyt kazdym mocneijszym przyhamowaniu 3 bieg wyskakujem a i przy nawroci en arecznym (ruszajac z jedynki) zawrotka na recznym i jedynki juz niemam:9 loeju tez niemam w skrzyni czy to moze taki problem,??

jak dla mnie poduszki ruszasz gwaltownie i skrzynia rzuca i bieg wylatuje poreguluj na tunelu to moze sie polepszy.

a moz ebyc to ze zuzyly sie poduchy pod skrzynia ?? bo jak ruszam to wali po podlodze!!!!!!!!!!

Cytat:
2004-11-08 21:27:47, chrzaniu pisze:
a moz ebyc to ze zuzyly sie poduchy pod skrzynia ?? bo jak ruszam to wali po podlodze!!!!!!!!!!

no moze byc

przecierz Ci nizej napisalem

też miałem kiedys taki problem nie obeszło się bez wymiany blaszek synchronizatorów biebów i przy okazji wałka głównego