Migająca dioda - pomocy !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem. Mam jakąs instalację którą kiedyś montowano w Deawoo. Ostatnio zmienilem reduktor na BRC. Sprawa wygląda tak że normalnie po zapaleniu dioda sygnalizowała szybkim miganiem gotowość do przejścia na gaz a gdy takie przejście nastąpiło to paliła się światłem ciągłym . Teraz zaś o 2 dni po przełączeniu się na gaz miga dalej ale z mniejszą częstotliwośćią. Co to może być? Zaznaczę że tą samą diodą przełącza się manulanie na banzynę

Cytat:
2004-11-21 16:56:24, krystian0001 pisze:
Mam taki problem. Mam jakąs instalację którą kiedyś montowano w Deawoo. Ostatnio zmienilem reduktor na BRC. Sprawa wygląda tak że normalnie po zapaleniu dioda sygnalizowała szybkim miganiem gotowość do przejścia na gaz a gdy takie przejście nastąpiło to paliła się światłem ciągłym . Teraz zaś o 2 dni po przełączeniu się na gaz miga dalej ale z mniejszą częstotliwośćią. Co to może być? Zaznaczę że tą samą diodą przełącza się manulanie na banzynę

wolne miganie diody to rezerwa gazu , mam taka sama instalacje z takim pstryczkiem ale to miganie rzadko dziala.

hmm. dziwne ale zbiornik był tankowany dzisiaj do pełna i dalej ta dioda tak miga. instalcja to bedini. Zakupilem jednak nowy reduktor BRC miesiąc temu.

Witam
Disel ma racje to rezerwa.
Ja mam instalacje Landi i tez tak mam tzn miałem bo to wyłączyłem Sprawdz sobie na wielozaworze na butli czy ten magnesik Ci się nie poprzestawiał ( u mnie dokręca się lub odkręca taki plastikowy z kabelkiem na szybce).
Pozdr
PS Pewnie jak Ci zmieniali reduktor to zakręcali zawory na butli i cos poprzestawiali.

[ wiadomość edytowana przez: mlac dnia 2004-11-23 11:28:02 ]

witam.

prawdopodobnie jeździsz na benie.
sprawdź czy ci podłączyli czujnik temp. reduktora.
i oczywiście jeśli jest to jest właścviwie zamontowany żeby prawidłowo mógł dawać sygnał do kompa gazowego,że jest właściwa temp. do przełączenia na gaz.