Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() malusi FSO1500 Gliwice | 2002-10-09 08:47:36 pierwsze pytanie to takie Czy warto wymieniać olej silnikowy na olej do instalacji gazowych? widzałem taki. Czy warto tankować na tanich małych stacjach? czy przeszkadza w instalacji gazowej posiadanie otwartego filta powietrza? czy warto po założeniu wymienić uszczelke pod głowicą? (jest jeszcze orginalnie dokręcona fabrycznie) CZy należy co jakiś czas podjeżdżać na sacje gdzie był zakładany w celu regulacji? Narazie tyle jak sobie coś jeszcze przypomne to napisze z góry dzięki za wasze porady pozdrawiam MALUSI. ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2002-10-09 11:53:03 tylko pamietak o czyszczeniu filterka od gazu i czestszej wymianie filtra powietrza. Jezeli masz filtr powietrza na wierzhu (poza puszka), to nie moze na niego bezposrednio dmuchac (gaz nie lubi doladowania dynamicznego) |
![]() dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2002-10-09 11:58:30 Ja założyłem gaz 4 lata temu, silnik miał wtedy 50 tys. Olej mój to Lotos City, mineralny, napisane jest, że nadaje sie do silników zasilanych LPG i to raczej prawda bo dojeżdżam już do 100 tys. bez żadnych rozbiórek silnika. Uszczelka pod głowicą nadal jest nieruszana. Co do filltra powietrza nie wiem, natomiast co 10 tys obowiązkowo wymiana wkładu i świec, bo bez tego zaczyna głupieć. Tankowanie na małych stacjach - nie zdarzyło mi się naciąć na jakiś podły gaz, a tankuję gdzie się da. Na regulacji byłem może ze 3 razy razy jak coś mnie niepokoiło. Generalnie TAK dla gazu, życzę Ci wielu tysięcy km bez przygód. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2002-10-09 12:03:02 Filtr powietrza dobrze jest na gazie wymienic co jakies 5kkm, bo gaz jest baaaardzo wrazliwy na dolot! Na benzynce bedzie smigal OK, a na LPG moze juz sie troche dlawic.
![]() |
![]() BADY POLONEZ 1.6GSI+LPG Warszawa | 2002-10-09 13:19:52 A gdzie w W-wa mozna gaz ustawić - dobrze - niedrogo, bo zbiera mi się zaj...cie ale pali 15l/100. Chciałbym troszę bardziej ekonomicznie.
Tylko poproszę warsztaty raczej gdzieś w okolicy Żoliborz i Pragi Północ. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2002-10-09 13:41:05 znam fajny warsztat w Radzyminie, ale dla Ciebie troche daleko.
Poza tym moj kolega pracuje w warsztacie przy Marsa (dawna jednostka wojskowa, na rogu Marsa i tej ulicy do Zabek, zapomnialem nazwy). |
![]() Robaczek Polonez 1.6 GLI (LPG) WARSZAWA / WŁOCHY | 2002-10-09 14:44:33 ad 1
Ja od początku leję Mobil 1 wymieniam co 20 tyś a przejechałem bez remontu 135 tyś , szczeże polecam ten olej . ad 2 Na to nie ma reguły i na dużych stacjach i na małych można się przejechać , ale na małych jest większe prawdopodobieństwo że ktoś kantuje ad 3 Jeżeli chodzi o filterek to zależy jeżeli masz takowy założony i nic się dziwnego nie dzieje to ok ja nie mogłem założyć ( przy odpuszczaniu pedału gazu zaczynał strzelać i tracił wolne obroty ( zbyt uboga mieszanka i nic nie mogłem na to poradzić ) ad 4 Jeżeli jest ok to nie nie słyszałem jeszcze o czymś takim żeby po założeniu LPG wymieniać uszczelkę pod głowicą ad 5 jeżeli dobrze jeżdzi to nie ma potrzeby jeżdzić co 20 -30 tyś wymiana filtru gazu ( tak prawdę mówiąc ja wymieniłem dopiero po 100 tyś widać miałem farta co do gazu który tankowałem) Sprawdz czy zawór w butli za każdym razem odbija jeśli nie to ich atakuj ( to wmiare częsta awaria ) Moja rada dobre świece np NGK i dobrej firmy kable wysokiego i szerokiej drogi , taniego gazu Pozdrawiam Robaczek |
![]() keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2002-10-09 17:55:37 Co do pytania nr 2.
Najlepiej jednak na stacjach większych koncernów i nie zapomnij zawsze brać paragon (jeszcze lepiej fakture bo jest na niej możliwość umieszczenia numeru rejestracyjnego) Jak trafisz na syf albo wode zawsze masz podstawe do reklamacji. Co do oleju polecam ELF SPORT SRI. Nie jest zadrogi a działa idealnie. Jeśli chcesz zmienić olej to większość punktów ELFa przy zakupie oferuje bezpłatną wymiane. Dokładasz tylko filtr. Widziałem ostatnio jak to robili. Spuścili stary olej. wypłukali silnik naturalnym i dopiero zalali nowym. Pozdrówka KeeN@z.pl Zardzewiały "FireBall" 93' Porozbijany "BiałyMiś" 88' [ wiadomość edytowana przez: keen dnia 2002-10-09 17:58:34 ] |
![]() TvF Rsik Warszawka | 2002-10-09 19:14:23
![]() ![]() ![]() co do reszty punktof to jusz odpowiedz zostala udzielona...ja mam jedna jedyna stacje na ursynowie kolo cpnu gdzie zawsze tankuje bo mi na tamtym gazie najlepiej pali czyli okolo 10-11 litrof ![]() pozdro... ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-11-30 11:45:06 Mnie takie stukanie pojawia się jak kończy się gaz (zostaje z 7 l) i jest to całkiem normalne przy tej ilości gazu. U Ciebie to kwestia regulacji, jak pisze kwix ![]() |
![]() penki Polonez 1.5 SLE +LPG Tychy | 2004-11-30 13:52:27 [quote]
2002-10-09 17:55:37, keen pisze: Co do pytania nr 2. Najlepiej jednak na stacjach większych koncernów i nie zapomnij zawsze brać paragon (jeszcze lepiej fakture bo jest na niej możliwość umieszczenia numeru rejestracyjnego) Jak trafisz na syf albo wode zawsze masz podstawe do reklamacji. Opanuj sie,woda w gazie?????,poza tym różnice w gazie mogą być jedynie w ilości procentowej propan-butan,i innej możliwości nie ma,już nie pamiętam który z nich jest odpowiedzialny za ciśnienie gazu i ten jest droższy,a stacje które mają tańszy gaz i auto na nim jest słabsze znaczy tylko że mają nie odpowiednią mieszankę tych gazów,no i oczywiście czystość. |
SM Kraków | 2004-11-30 20:41:51
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jeśli chodzi o regulację pływaka wskazującego ilość gazu w butli (gdy dzisiaj na prawie pustym baku cofałem to w środku butl coś się przetoczyło jak bila bilardowa) 1.Instalacje założyłem w 5.2004 czy ta regulacja/naprawa podlega gwarancji?. 2.Jle ta regulacja może kosztować ( nie wiem czy opłaca mi się do zakładu dość daleko jechać, 3. i czy jeśli zrobię regulację gdzie indziej to utracę gwarancję. ? |
![]() penki Polonez 1.5 SLE +LPG Tychy | 2004-12-01 06:04:43
Naprawa napewno jest na gwarancji,jedyne co sie może tam przetoczyć to zerwany pływak,zazwyczaj inne warsztaty nie robią niczego jeżeli nie zakładałeś instalacji u nich,a jeżeli sie zdecydujesz napewno gwarancje stracisz.No i jak koledzy napisali nie dotykaj wielozaworu sam. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-12-01 07:34:21
Popieram wypowiedź przedmówcy ![]() |
SM Kraków | 2004-12-01 11:27:58
Witam. Dzięki za pomoc, przypuszczam iż do naprawy tego pływaka powinienem się pojawić z prawie pustym bakiem na gaz, czy mam całkowicie wyjeżdzić gaz w baku do zera? |
![]() penki Polonez 1.5 SLE +LPG Tychy | 2004-12-01 13:36:54 Kolego SM widze że kolegi jeszcze gaz nie pogryzł(-70C przy rozprężaniu),nigdy nie opróżnisz zbiornka do zera bo zawsze na dnie coś zostaje,żeby pływak wyciągnąć należało by zdemontować butle(czyli odłączaniem przewodów gazowych),a poza tym jeżeli nigdy tego nie robiłeś nie dokręcisz wielozaworu równo,jak zbiornik będzie nieszczelny pojedziesz wtedy do warsztatu i zabulisz a na dodatek będzie po gwarancji. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-12-01 14:01:14
Jak nie oproznisz? Oproznic butle do zera jest banalnie łatwo: 1. Oprozniasz butle wyjezdzajac gaz. 2. Zakrecasz zawor w butli 3. Odpalasz samochod czekasz az zgasnie. 4. Odkrecasz srube od filtra gazu (jak przy wymianie) 5. Odkrecasz zawor na butli i gaz elegancko sie eksmituje... |