Problem z Akumulatorem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
A więc niedawno jak wracałem z Poznania zgasła mi buma i już nie chciała odpalić.Samochód zachowywał się dziwnie bo jak trzymałem ok.2000 obrotów to było ok,ale jak już zeszłem poniżej to zaczynał gasnąć,mechanik powiedział,że to wina ako(ta dioda jest czarna).

To załóż od kogoś dobry i sprawdź czy jest w porządku. Jeżeli będzie to problem z głowy. Jak nie to radze sprawdzić przewody, kopółke, przepływomierz, a na samym początku filtr paliwa i powietrza Tak sądze - ja przynajmniej bym tak zrobił.

Spróbuj na moment !!! wyciągnąć filtr powietrza (sam wkład) a nie całą obudowe razem z przepływomierzem. I odpal auto zobacz jak pracuje. W ten sposób sprawdzisz stan filtra. TYLKO PODSTAWA SPRAWDŹ CZY PRZED FILTREM NIE MA ŻADNEGO SYFU ŻEBY CI TEN SZAJS DO SILNIKA NIE WPADŁ.

Jeszcze ewentualnie może być problem z jakością paliwa - to też bardzo prawdopodobne w POLSCE

Co prawda w inym autku niż BMW ale tez miałem podobny problem. Posprawdzałem wszystkie kable oczyściłem klemy i nic.
Przetrzepalismy cały układ elektryczny. Wczasie ponownego sprawdzania układu elektrycznego zerwałem gwint na klemach i musiałem je wymienić. Po tej wymianie wszystkie dolegliwości zniknęły jak by ręka odjął.

zmieniłem ako i nadal ten sam problem,samochod po przejechaniu kilku kilometrów,zgaś i nie chciał już odpalić fuck!!

a czy jak jest padnięte ako to będą mi się palić kontrolki od abs np.czy po wymianie ako trzeba zresetować coś??bo pali mi się kontrolka od abs,a później mi się palą różne kontrolki jak auto przygasa,aż zgaśnie na dobre i już go nie można odpalić