Amorki tylnej klapy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawia mnie czy to zima czy .... A rzecz w tym, ze amorki tylnej klapy nie trzymają jej cały czas opada stało się to dwa dni temu i nie wiem co jest powodem. Może zima??? ciekawy jestem czy da sie jeszcze jakoś reanimować.

Obawiam sie że tylko zakup nowych moze pomóc
Chyba ze jesteś taki zdolny i potrafisz zregenerować sprężyny gazowe.....wtedy masz już pierwszego klijenta tzn mnie

Przyszla zima olej zgestniał i masz wynik /gazowe w tym roczniku i w klapie????/

No jasne że gazowe....Przeciez to są klasyczne tzw sprężyny gazowe

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=35773323

"W amortyzatorze olejowym w wyniku przetłaczania oleju moze dojść do spienienia i utraty własciwosci tłumiących. Gazowa poduszka w amortyzatorych gazowych spręża olej, co zapobiega jego spienianiu. Olej podczas suwu amortyzatora jest przetłaczany przez otworki tłoka, w wyniku czego tworzą się podcisnienia, zawirowania i moze nastapic spienianie. Spieniona ciecz w amortyzatorze praktycznie rowna sie utracie jego wlasciwosci tlumiacych. "
ten cytat w celu wyjasnienia ,że amor gazowy tez ma olej.

Kurcze jak nic muszę kupic nowe? Czy moze na wiosne będa chodzić bez zastrzeżeń?

Ty mówisz o amortyzatorze do zawieszenia autka a ja o sprężynie gazowej tylnej klapy której zadaniem jest tylko i wyłącznie pomaganie w otwieraniu klapy i utrzymywanie jej w górnym położeniu.Zdejmij sobie swoje sprężyny z klapy i spróbuj ja wtedy podnieść a zrozumiesz do czego służy sprężyna gazowa.A jak ją już zdejmiesz to ściśnij ją ręką...

Heniu powiedz co myślisz jak amorek klapy padł to jeszcze bedzie działał czy nie ma szans??

Raczej kiepska sprawa...kiedy zrobi się cieplej to bedzie prawdopodobnie lepiej ale sądzę że wymiana nas nie ominie ( mam ten sam efekt)..i to niestety oba

http://www.bimen.com.pl/article/magazyn_artykulow/article.php/id_item_tree/077fbf9003bd78cd9db7f2e07464a012/id_art/42a13b649b7cfe948922467815a586d2

Jest w warszawie taki facet ktory zajmuje sie naprawa i regenerowaniem amorkow. Ale za diabla nie mam pojecia czy te od klapy by naprawil. Musialbys podjechac i ew. sie zapytac chyba ze ktorys z kolegow zna jeszcze jakis warsztat zajmujacy sie takimi rzeczami.