Aparat cyfrowy KODAK Dx3215

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,bardzo potrzebuję informacji na temat tego aparatu.konkretnie chodzi o włączenie funkcji makro,czy jest ona uzależniona od jakiegoś ustawienia lub pamieci? Czy zoom powinian działać w pozycji aparatu(przełącznik)?
Dzięki za wszystkie rady.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-12-01 18:48:42, WADER pisze:
Witam,bardzo potrzebuję informacji na temat tego aparatu.konkretnie chodzi o włączenie funkcji makro,czy jest ona uzależniona od jakiegoś ustawienia lub pamieci? Czy zoom powinian działać w pozycji aparatu(przełącznik)? Dzięki za wszystkie rady. Pozdrawiam

Nie bardzo pomoge, bo mam Canona. W nim makro wlacza sie recznie, ma ikonke kwiatka - w kilku innych aparatach, ktore mialem w rece bylo praktycznie identycznie, jesli gdzies masz tam kwiatuszka - to jest to. Inne piktogramy - 3 trojkaty(niby gory) do zdjec panoramicznych, 3 osoby - do 2-6m i 1osoba do zdjec blizszych - moze cos takiego znajdziesz. Minimalna odleglosc w trybie makro to 22cm dla tego aparatu - jak pewnie wiesz - nie najlepiej niestety. Z tego co widze to zoom jest tylko cyfrowy 2x - IMHO zupelnie niepotrzebny, zoom cyfrowy to mozesz sobie zrobic na monitorze az do piksela Zalecam jednak zadanie pytania na jakims forum fotograficznym.

Ja cyfrowy ? Eh..
U mnie w soniaku tez makro to kwiatek

Cytat:
2004-12-01 23:53:12, zoom pisze:
Ja cyfrowy ? Eh.. U mnie w soniaku tez makro to kwiatek

A konkretnie Sony DSC-P93A jak widze. Z Soniakow bawilem sie jakis czas DCS-P120.

Dokladnie
A da sie zrobic z kazdej cyfrowki web cam ? Bo niby na stronce sony jest "Web cam - no" Czyli nie ma sposobu na to ?

Cytat:
2004-12-02 00:16:14, zoom pisze:
Dokladnie A da sie zrobic z kazdej cyfrowki web cam ? Bo niby na stronce sony jest "Web cam - no" Czyli nie ma sposobu na to ?

Ja tam z producentem nie bede polemizowal Ale troche dziwne, wiekszosc cyfrowek dziala tez jako webcam - no ale jesli sony nie przewidzialo takiej mozliwosci to raczej niewiele poradzisz... A wogole to kto to widzial z 5-megowki robic webcam

u mnie w minolcie tez kwiatek jest

U mnie w Agfie tyz cwieta mam

pozdr

Dzieki za info.już wszystko wiem. Rozebrałem aparat na drobne części i okazało się że w jakiś sposób zablokował się zoom mechaniczny i niepozwolił na włączenie się funkcji makro.