MotoNews.pl

Czujnik wału korbowego - jak sprawdzić czy jest sprawny???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Szanowne Grono Omegowiczów!!!

Czy ktoś mógłby mnie oświecić jak sprawdzić czy czujnik położenia wału korbowego jest sprawny. Przeczytałem wiele postów na temat tych czujników i objawów jakie towarzyszą uszkodzeniu, ale nigdzie nie znalazłem w jaki sposób można zmierzyć czy naprawde nadaje sie do wymiany, czy należy szukać gdzie indziej.

z góry dziękuję

Proszę bardzo.

Dzięki Shinobi!

No to ładny gips

dopiero teraz się zorientowałem, że to jest info jakie opory powinien mieć CZUJNIK WAŁKA ROZRZADU a nie WAŁU KORBOWEGO.

Jeśli ktoś jednak wie jak sprawdzić czujnik wału korbowego to bardzo proszę, bo mi bestyjka psikusy robi i gaśnie od czasu do czasu na wolnych obrotach.
dzięki z góry

Cytat:
2004-12-10 10:51:41, Paliuki pisze:
No to ładny gips dopiero teraz się zorientowałem, że to jest info jakie opory powinien mieć CZUJNIK WAŁKA ROZRZADU a nie WAŁU KORBOWEGO. Jeśli ktoś jednak wie jak sprawdzić czujnik wału korbowego to bardzo proszę, bo mi bestyjka psikusy robi i gaśnie od czasu do czasu na wolnych obrotach. dzięki z góry

Co Ty jaja sobie robisz??!!
Ostatnio właśnie nie nie chciała zaplić omega i włąsnie ten czujnik był trefny!! Tak więc wiem co piszę!!!!

Polecam słownik

Nie dość że ktoś chce Tobie pomóc to Ty zamiast sprawdzić to jeszcze się śmiejesz?? Nie ładnie.
A tu masz jak sprawdzić czujnik wałka rozrządu.

[ wiadomość edytowana przez: Shinobi dnia 2004-12-10 12:18:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: Shinobi dnia 2004-12-10 12:19:47 ]

Witam,

Paliuki: echh, na Omegę starczyło ale na słownik już nie

crankshaft - wał korbowy
camshaft - wałek rozrządu

Pozdrawiam,
Jacek

Qrwa!! znowu dałem plamy

sory chłopaki i dziękuję jeszcze raz!

Paliuki: Co jest nie tak, ze podejzewasz czujnik polozenia walu korbowego? (pytam poniewaz moja omega nie chce zapalic i podejzenia sa, ze wlasnie jakos czujnik nawalil)
Pozdrawiam
Jimmi

pracuje nierównomiernie na wolnych obrotach i gaśnie od czasu do czasu. gdy jest zimny nie zawsze chce od razu odpalić. no i w końcu byłem w ASO na techu i okazało się, że sygnał z czyjnika co jakiś czas był przerywanym, ale nie powiedzili mi konkretnie, że czujnik jest padnięty.

dzisiaj pomierzę dwa czujniki wału i wałka rozrządu i zobaczymy co się okaże

pozdrawiam