Gdzie w warszawie kupic szpraj L 80??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

W ten weekend zamierzam zriobic zaprawki ale potrzebuje wyzej wymieniony lakier. Wiecie gdzie to mozna dostac?? Sklep w Markach w ktorym sie zaopatrywalem zamienili na kwiaciarnie ehhhh

Powinieneś kupić na ul. Okrzei na Pradze Płn. to ulica jednokierunkowa od Wisły (sklep 100m po lewej stronie) do Targowej. Gdybyś jechał od Targowej ul.Kłopotowskiego to zawracasz Panieńską w lewo przed samymi światłami na Wybrzeżu Szczecińskim.

Spoko! Dzieki, dzis tam podjade i kupie jak bedzie......

Twój to typowy kolor, jak nie ma to zamawia i na już ma na drugi dzień.

Tylko numer mojego lakieru mu nie wychodzi dupkowi bo to była dość krótka seria (większość na zlecenie). Inne ma ale to już jest trochę inny odcień . zamawianie mieszania kosztuje 2x drożej.

A orientujesz sie ile kosztuje puszka szpraju nie dorabianego lakieru i jaka ma pojemnosc???

Cytat:
2005-09-08 11:31:24, adams4lta pisze:
A orientujesz sie ile kosztuje puszka szpraju nie dorabianego lakieru i jaka ma pojemnosc???

puszka 250 ml (chyba) kosztuje ok 8 zeta

Cytat:
2005-09-08 10:49:30, JerryP pisze:
Twój to typowy kolor, jak nie ma to zamawia i na już ma na drugi dzień. Tylko numer mojego lakieru mu nie wychodzi dupkowi bo to była dość krótka seria (większość na zlecenie). Inne ma ale to już jest trochę inny odcień . zamawianie mieszania kosztuje 2x drożej.

hehe mojego tez nie dokupisz

Patrzyłem na te większe (chyba 400ml.) puszki to ceny były od 19,- do 23,- zł
Małe (chyba 200ml.) ok. 10 -13,-zł.

Facet zamawiał dorabianą puszkę 400ml to płacił z góry 36,-zł.

mój stary numer lakieru to nr 150 a nowy chyba 69E ale w jego bazie komp. taki nr mu wychodzi jako czerwony a nie złoty pomimo że to baza lakierów FSO .

[ wiadomość edytowana przez: JerryP dnia 2005-09-10 16:51:21 ]

Ja polecam sklep naprzeciwko kościoła St. Kostki na Żoliborzu oraz pawilon przy Hali Marymonckiej. Zamówić spray mozna w Legionowie, ale to wychodzi drożej w przeliczeniu na ilość niż takie małe opakowania. Koło Legionowa jest producent i można kupić u niego bezpośrednio.

WIELKIE DZIEKI!!! Widze ze mam pare miejscowek do zwiedzenia Obym tylko mogł bez problema kupic szpraja z moim odcieniem. Ehhh, a teraz pytanko z innej beczki. Co stosujecie na zywy metal jak ropbicie zaprawki??? hammerite ??? czy moze jakis inny specyfik??? Spraj czy pendzlem?? Podpowiedzcie mi bo nie mam obcykanej metody, a rdza mi fiaciorka chrupie...

Szlifowanie - potem "maluję" to Fosolem - potem po 10min spłukuję wodą, potem czekam, aż porządnie wyschnie, potem używam "podkład szary jasny" w sprayu - ze 2-3 warstwy, a potem na to lakier właściwy też ze 2-3 (oczywiście z przerwami na wysychanie) . Potem jeszcze można warstwę bezbarwnego położyć (ewentualnie) , a na końcu poleruję Auto-maxem.

no nie przejmuj sie, ja musze robić całego Fiata a Ty tylko zaprawki, a na dobrze wyczyszczoną blachę przynajmniej ja stosuje taka metodę że kłade podkład, dopiero puzniej szpachla, podkład i ogień bazą.

Co do koloru (mój to L-84), koleś w sklepie z auto lakierami powiedział że bez dorabiania to będzie mi ciężko znalezć taką farbke. Tylko niewiem czy miał na myśli akryl czy renowacyjną.

Znalazlem!!! 8zl za 150 ml w spraju RENOLAK Maly sklepik nie daleko Bazaru Szembeka

Ja też L80 znalazłem na Grochowskiej nr coś ok. 301 obok Peruna jest nowy sklep z farbami ale oczywiście mojego 69E ni ma .

Mają za to kość słoniową do mojego kombika.