BORD-KOMPUTER

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM,
MAM PYTANIE JAK PODLACZYC DUZY BORD-KOMPUTER W BMW E36 325i 91r. ZAMIAST MALEGO????
CO ZROBIC ZEBY ON ZACZOL DZIALAC???
POZDRAWIAM I CZEKAM NA PODPOWIEDZI

[ wiadomość edytowana przez: malik171 dnia 2004-11-19 22:16:02 ]

hm...to sie nie da tak poprostu w duzym boardzie masz wiecej czujników w samochodzie wiec jesli podłaczysz mały to nie bedzie on wskazywał wszystkich parametrów lub w ogole nie bedzue dzialał

Z tego co pamiętam co inni tu i pisali to jesli samochod fabrycznie nie mial komputera tylko zegarek i temperature to nic nie zrobisz bez calej instalacji bo zeby podlaczyc ten komputer musi byc dodatkowa wiazka do ktorej sa podłaczone czujnki itp pierdoły. Wiec jesli masz samą skrzynke raczej ci sie nie przyda bez całej reszt. P.S. ja tez o takiej zamianie myslałem ale wlasnie nie jest to takie proste.
Pozdrawiam

no no tylko ,ze ja nie mialem zegarka tylko maly komputer,
mam dwie wtyczki biala i czarna ale jak go podlacze nic nie reaguje, jakby biala kostka zupelnie nie byla aktywna!!

czyli potwierdzaja sie moje słowa potrzebna jest specjalna wiazka i czujniki za duzo roboty przy tym chyba ze ktos jest pasjonatem ma swój garaz i schematy

Tak i owszem.
Czy wie ktoś, jak np. sprawdzić temperaturę na BC?
Z tego co zauważyłem to ja mam tylko zegarek na wyświetlaczu i nic więcej. Pod nim są przyciski S/R a obok znaczek zegarka.
Jak zrobić żeby się wyświetliło coś innego, np. temperatura, ilość km, spalanie... Może ten mój komputer wyposażony jest tylko w sam zegarek.
Model 316i compact 94.
Jeśli temat ten się powtórzył to sorka Marcin ale myślę że mnie nie skarcisz.
Pozdrawiam klubowiczów.

raczej masz tylko zegarek bo u mnie do temperatury jest oddzielny przycisk "A-TEMP" (tez 316)

Kurde, liczyłem na to, że więcej znajdę w tym wyświetlaczu. Ale jak na niego spojrzę to widać "cienie" napisów wewnątrz wyświetlacza dot. temperatury, km/h itp.
A szkoda.
A może jest ktoś, kto miał sam zegarek na wyświetlaczu. Może wie jak urucho,ić inne opcje.

Hejka.

a ja mam tez najprostzy Bc czyli zegarek data i temperatura zewnętrzna , ale zauważyłem ze pod nogami kierowcy koło buzera jest tez czujnik temperatury i jakis wezyk doprowadzony wie ktos co to jest moze był wczesniej wiekszy BC ??????????? jak to sprawdzic ??

Cytat:
pod nogami kierowcy koło buzera jest tez czujnik temperatury i jakis wezyk doprowadzony

ten czujnik jest do regulacji temp . wewnętrznej po stronie pasażera jest identyczny